ra
door ralf verhagen May 3, 2016 om 20:46
Garantie & verzekeringen

Wanprestatie vochtweringsbedrijf

Ruim een jaar geleden hebben wij een vochtweringsbedrijf ingeschakeld om de kelder waterdicht te maken. Na oplevering gaven ze hiervoor 10 garantie. Binnen een jaar stond er weer water in de kelder. Direct met ze gebeld, waarna ze na een hoop getouwtrek langs zijn geweest en de vloer hebben geïnjecteerd. Daarna werd het alleen maar erger. Weken lang hebben we tientallen emmers water per dag uit de kelder gehaald. Ik heb het vochtweringsbedrijf aansprakelijk gesteld, maar wordt nu genegeerd of afgescheept. 
Met de 10 jaar garantie hebben wij vervolgens alles netjes afgewerkt met tegels en stucwerk en hiervoor behoorlijke kosten gemaakt. 
Het liefst zou ik hier op tv de aandacht voor vragen om ervoor te zorgen dat men dit niet ongestraft aan zich voorbij kan laten gaan. Wie kan me hierbij helpen?
Mvg
Ralf

1922 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - May 3, 2016 om 20:56
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Als u hiervoor op tv aandacht wilt vragen moet u Kassa rechtstreeks benaderen. Dit is het forum.

ha
door halex - May 3, 2016 om 22:22
1374 Antwoorden / 4 Vragen
1

Dagelijks hebt u tientallen emmers water uit uw kelder gehaald. Een gemiddelde emmer heeft een inhoud van 10 liter. U hebt dus per dag tussen de 100 en 500 liter water uit uw kelder gehoosd. Weet u zeker dat u niet overdrijft? Zoveel water lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.

Ma
door Mat Matheij May 6, 2016 om 21:07
986 Antwoorden / 3 Vragen

In Zeeland kwam je daar ooit niet mee weg. Denk dat er inderdaad sprake is van enige overdrijving. Het ging overigens over het "waterdicht" maken van een kelder. Dan in geval van grondwater peil komt datzelfde water elders naar boven. Het gewenste is dan ook mogelijk niet haalbaar. Mvrgr

sy
door sylvia_71 - May 3, 2016 om 22:31
288 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dat is inderdaad wel erg veel water. Waar komt dat dan allemaal vandaan?

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, dan zou ik die inschakelen.

hansje klein
door hansje klein - May 3, 2016 om 23:15
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

Waterdicht is toch, dat er geen water kan binnendringen. U heeft 10 (jaar?)  garantie, dus wat is het probleem? De omvang van de garantie heeft u niet aangegeven, maar die is inklaagbaar.

Ma
door Mat Matheij May 6, 2016 om 21:21
986 Antwoorden / 3 Vragen

Een kelder die zeg maar in het grondwater nivo staat is eenvoudigweg nooit waterdicht te krijgen. Afvoeren van vocht is mogelijk echter sealen van zoeen ruimte is vrijwel onmogelijk. Bovendien komt het vocht dan elders naar boven. Ik kan de zaken onmogelijk vanaf hier beoordelen maar met een ontvochtiger waren de problemen deels opgelost. U doelt op de aansprakelijkheid van het bedrijf. Wel wanneer in tegenstelling tot enige belofte op papier dat NIET kan worden nagekomen dan lijkt mij dat de vraagsteller recht heeft op een tegemoetkoming. Mvrg.

costnix
door costnix - May 6, 2016 om 15:28
2874 Antwoorden / 1 Vragen
0

Is de oorzaak wel aangepakt? Dat water moet toch ergens vandaan komen.

Ma
door Mat Matheij - May 6, 2016 om 18:44
986 Antwoorden / 3 Vragen
0

In sommige kelders staat nu eenmaal door bijvoorbeeld de stand van het grondwater vocht. Wanneer het niet gaat om staand water is een ontvochtiger genoeg. Een kelder waterdicht maken is hetzelfde als Zeeland indertijd tegen de watersnoodramp te beschermen. Oftewel dat lijkt niet mogelijk. Daar zou U het bedrijf mee kunnen confronteren echter wordt er ook een beetje een beroep gedaan op gezond verstand. Mvrgr.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

na
nanada - Apr 18, 2024 om 12:32
Winkels & webshops

Apparatuur tas blijkt niet waterdicht, website zegt het is waterdicht - heb ik recht op geld terug?

Hai. Ik heb bij een winkel voor dj benodigheden [edit-red.] een tas gekocht voor dj apparatuur. Volgens de website is de tas waterdicht.

Dat was ie niet. Ik was voor werk op reis en merkte dat de tas niet water dicht is. Ik heb direct gemaild en de situatie uitgelegd.

Ik wil mijn geld terug, want dat ding functioneert niet zoals beloofd en nu doen ze er alles aan om dat dus n ... Lees meer

he
henniev - Apr 16, 2024 om 14:49
Computers & telefonie
Abonnement Red Together Vodafone

Abonnement Red Together Vodafone

Ik heb een mobiel abonnement bij Vodafone Red Together met mijn vrouw als medegebruiker genomen om buitenshuis wifi te hebben en te gebruiken. Nu kwam ik erachter dat Vodafone mijn thuisgebruik van de wifi (deze gebruik ik overig van Ziggo) de mb"s noteert en aftrekt van mijn afgesloten gb contract bij Vodafone.
Bijvoorbeeld: op 02/03/2024 heb ik om 19.23 0,01 mb gebruikt. Hoe dan? als ik en ... Lees meer

ji
jimace - Apr 18, 2024 om 19:59
Geldzaken & recht
Probleem bij pakket bezorgen door DPD

Probleem bij pakket bezorgen door DPD

Ik heb een CDi (brommer onderdeel) besteld en deze zou DPD bezorgen. Echter is de CDi nooit afgelevert alleen de verpakking zat in de brievenbus. En daar gaat het in onze ogen mis, omdat dit geen brievenbus pakket was. De afmetingen van de CDi zie foto zijn groter dan die van onze brievenbus. Wij hebben natuurlijk direct contact gehad met DPD maar zij geven de leverancier de schuld omdat het pakke ... Lees meer