Am
door Amwipa Jul 18, 2017 om 13:31
Garantie & verzekeringen

Wat te doen met extra onkosten tgv verlies paspoort in het buitenland

Verloren/gestolen paspoort in de Philippijnen. Op de dag van vertrek kwam mijn dochter erachter dat haar paspoort niet meer daar was waar zij hem
al die tijd had bewaard. Aangifte politie eiland Cebu. Vanuit daar heeft zij een extra vlucht moeten boeken naar Manilla waar zij bij de nederlandse ambassade een noodpaspoort/laissez passe heeft aangevraagd. Uiteindelijk kon zij twee dagen later vertrekken naar Amsterdam maar moest hiervoor
een nwe vlucht boeken. (zij zou oorspronkelijk vliegen Cebu-Singapore-Amsterdam). Zij heeft dus behoorlijke extra kosten moeten maken. Onze reisverzekering vergoed gevolgschade niet. Ik zou graag willen weten of er nog andere mogelijkheden zijn?

1325 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ne
door neodutchio - Jul 18, 2017 om 13:43
5149 Antwoorden / 12 Vragen
1

Ja, de kosten kunt u verhalen op de dader. Maar ja, probeer die eerst maar eens te vinden.
Goede les voor de volgende reis, een reisverzekering nemen die wel vervolgschade vergoedt.
Het klinkt heel zuur, maar uw dochter is verantwoordelijk voor haar paspoort (mits meerderjarig), en is dus ook verantwoordelijk voor de kosten die eruit voortvloeien als er iets mee gebeurd.

edrick3
door edrick3 - Jul 18, 2017 om 13:44
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Helaas voor dochter: nee. Als je reisverzekering deze schade niet dekt ....

Veel verzekeraars vergoeden de kosten die je maakt voor het aanvragen en krijgen van een noodpaspoort. Ga dit altijd voor de zekerheid na bij jouw verzekeraar.
(Bron)

ge
door george321 - Jul 18, 2017 om 13:45
390 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik zou graag willen weten of er nog andere mogelijkheden zijn?

Wat denkt u zelf? U (uw dochter) is haar paspoort kwijtgeraakt. Wees voorzichtig met je spullen, zeker met je paspoort in het buitenland. Dus in dit geval rekening vrouw.

boppe1943
door boppe1943 - Jul 18, 2017 om 13:51
1129 Antwoorden / 98 Vragen
1

Kijk op deze link https://www.reisverzekering.nl/paspoort-kwijt-gestolen-vakantie en lees vooral het laatste item over reisverzekering.

Misschien vergoedt uw verzekering wel de kosten van het noodpaspoort, (let op het eigen risico!), maar niet de extra reiskosten.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer

el-zorro
el-zorro - Apr 24, 2024 om 21:38
Geldzaken & recht

Coulance regeling

Coulant betekende oorspronkelijk letterlijk 'vloeiend' en 'gemakkelijk'. Het is afgeleid van het Franse couler 'stromen, vloeien', dat teruggaat op het Latijnse colare 'filtreren, dempen'.     Tijdens de laatste uitzending van dit jaar Kwam weer het onderwerp   Veelvoorkomende problemen met de distributieriem        Als een burger de dupe word door een bedrijf Waar bi ... Lees meer