Da
door Danone1991 Sep 28, 2016 om 00:54
Geldzaken & recht

Borg huur niet terug

20 november 2015 kreeg ik een mail van mijn verhuurder dat hij de woning ging verkopen en dat hij een einde maakte aan onze overeenkomst.
Uiteindelijk ben ik met een mondelijke instemming van de verhuurder op 19 december uit de woning vertrokken en hoefde ik de laatste maand huur niet te betalen.
Nou had ik de sleutels nog en heb ik die uiteindelijk kunnen overhandigen op 14 juni 2016.
Op die datum hebben we ook mondeling afgesproken dat ze de borg zou overmaken.
Helaas is dit nooit binnen gekomen en de verhuurder geeft geen gehoor hoe ik haar ook probeer te bereiken.
Wat kan ik doen

2172 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

zoekster1
door zoekster1 - Sep 28, 2016 om 07:11
1583 Antwoorden / 3 Vragen
1

Een schriftelijke aanmaning sturen. Verzoek om het bedrag voor een bepaalde datum te laten overmaken. Noem  uw banknummer. Vermeld dat als op die datum de borg nog niet is overgemaakt, u rechtsmaatregelen zult overwegen, waarbij de kosten voor rekening van de verhuurder komen. Verzoek om een schriftelijk antwoord binnen 14 dagen. 
Hopelijk zet dat genoeg druk. Aangetekende brieven maken de meeste indruk.

marita5
door marita5 - Sep 28, 2016 om 07:25
11512 Antwoorden / 15 Vragen
2

Hallo Danone 1991 , 

Stel de verhuurder in gebreke , en stuur een aangetekende brief .( bewaar voor u zelf een kopie ) 
Zie hier voorbeeldbrief : 

AANGETEKEND EN PER GEWONE POST

 

<uw naam>

<adres>

<postcode en woonplaats>

 

Aan

<naam verhuurder of woningcorporatie>

<adres>

<postcode en plaats>

 

 

Onderwerp: teruggave waarborgsom

 

 

<woonplaats, datum>

 

 

Geachte heer/mevrouw <naam verhuurder>,

 

Sinds <begindatum> heb ik een woning van u gehuurd aan de <adres> te <woonplaats>.

Bij het aangaan van de huurovereenkomst heb ik een waarborgsom betaald van <bedrag>.

Inmiddels is de huurovereenkomst per <einddatum> beëindigd. In de huurovereenkomst staat dat u mij de waarborgsom moet terugbetalen binnen <termijn> na afloop van de huurovereenkomst. Tot nu toe heb ik echter nog niets van u ontvangen.

 

Ik stel u hierbij in gebreke en verzoek u binnen 14 dagen na datum van deze brief het genoemde bedrag over te maken op rekeningnummer <rekeningnummer> ten name van <naam> te <woonplaats>. Bovendien maak ik aanspraak op de wettelijke rente over dit bedrag vanaf <datum na 14 dagen> tot u betaald hebt.


Als u niet binnen de gestelde termijn tot betaling overgaat, zal ik juridische stappen tegen u moeten ondernemen. Hierbij stel ik u ook alvast aansprakelijk voor alle kosten die ik daarvoor zal moeten maken.

 

Ik reken erop dat u aan uw verplichtingen voldoet. Uw bericht daarover verwacht ik binnen vijf dagen na datum van deze brief.

 

Met vriendelijke groet,

 

<naam en handtekening>

Reageert de verhuurder niet op deze brief , neem dan contact op met het Juridisch Loket in uw gemeente , klik op de rode regel en scroll naar beneden .

https://www.juridischloket.nl/over-het-juridisch-loket/contact

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
BergAn - Apr 25, 2024 om 12:11
Huishouden & energie

Kapotte energiemeter

Toen we in januari jl ( van 8 tm 27 ) op vakantie waren ontdekte ik dat onze energiemeter niet meer werkte. Ik heb toen meteen Energie Direct hiervan op de hoogte gesteld. Immers we hadden de meter op 15 graden gezet. En het was in deze periode koud, dus praktisch geen verbruik tov dat we wel aanwezig waren geweest. Ze vertelden mij dat ik, zodra we weer terug waren de meter moest checken. Helaas ... Lees meer

el-zorro
el-zorro - Apr 24, 2024 om 21:38
Geldzaken & recht

Coulance regeling

Coulant betekende oorspronkelijk letterlijk 'vloeiend' en 'gemakkelijk'. Het is afgeleid van het Franse couler 'stromen, vloeien', dat teruggaat op het Latijnse colare 'filtreren, dempen'.

Tijdens de laatste uitzending van dit jaar Kwam weer het onderwerp Veelvoorkomende problemen met de distributieriem

Als een burger de dupe word door een bedrijf Waar bij hij of zij schade o ... Lees meer

Peteri
Peteri - Apr 24, 2024 om 11:24
Geldzaken & recht

Overschrijvingsfomulier fraude

Ik help iemand van 85 met administratieve dingen. In Dec 2023 heeft hij overschrijvingsform abn gestuurd voor anwb lidmaatschap van €17. In feb 2024 kreeg hij aanmaning en bleek het niet afgeschreven. Dus maakte hij nog een aan, die werd betaald. Nu is er met het 1. Formulier in maart € 497 afgeschreven naar rekening in België, met zelfde naam erbij als hij heet. Blijkbaar is formulier bij po ... Lees meer