st
door stevenhofstra 28 jul. 2010 om 18:20
Geldzaken & recht

Pensioen afkopen

wanneer word dit bedrag uitbetaald?

11672 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

fa
door fazer58 - 28 jul. 2010 om 18:33
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Misschien is het wel handig dat je even wat meer informatie geeft ???

door vladja - 28 jul. 2010 om 18:40
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Als het pensioen afkoopbaar is, dan wordt een voorstel voor afkoop gedaan (bedrag). Ga je daarmee akkoord dan kan het bedrag uitgekeerd worden. Er wordt dan belasting ingehouden in het hoogste tarief. Dit laatste is wettelijk voorgeschreven en kan eventueel bij een belastingaangifte in het volgend jaar rechtgetrokken worden.

Vladja

door hrdwerrorman - 28 jul. 2010 om 23:51
3804 Antwoorden / 46 Vragen
0

Dag Steven,

"wanneer word dit bedrag uitbetaald?"

Kleine pensioenen, tot nu ongeveer €450,- per jaar (wordt jaarlijks iets verhoogd), mogen wettelijk door de pensioenverzekeraar/-fonds afgekocht worden in het jaar waarin je 65 jaar wordt. Daar heb je zelf geen zeggenschap over.
De verzekeraar houdt dan de heffing in zoals Vladja dat aangaf, omdat de verzekeraar je financiële situatie niet kent. Je kunt in dat jaar b.v. wel een ton verdienen.

Met de berekening hoeveel je in totaal bruto uitbetaald krijgt gaat de actuaris van de verzekeraar er van uit dat je slechts 72 jaar wordt. Dat mag! Zo hoeven ze slechts een gering afkoopbedrag te betalen. REKEN JE NIET RIJK!!!
Vergeet niet het daaraanvolgende jaar een T-formulier in te vullen, omdat zeer waarschijnlijk teveel heffing ingehouden wordt.

Hardware ERror MAN.

kr
door krieties - 29 jul. 2010 om 09:36
442 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zie voor je vraag (en antwoorden) mijnafkoop.nl
Het zoveelste afkoopgeval ligt nu onder mijn neus. De ingehouden loonheffing bedraagt geen 52% (maximum) maar 33,450%. (voor 2009 gold 33,5%). Ook dat staat in de antwoorden op mijn afkoop.nl
Het kan dus zijn dat er bij de ink.bel moet worden nabetaald, als in de tweede of derde schijf belasting is verschuldigd. Als betrokkene geen inkomen had, zal de loonhefing kunnen worden teruggegeven. Dat is weer anders als betrokkene als minstverdienende partner moet worden aangemerkt.

door vladja - 29 jul. 2010 om 09:48
8293 Antwoorden / 27 Vragen
0

Kleine pensioenen, tot nu ongeveer €450,- per jaar (wordt jaarlijks iets verhoogd), mogen wettelijk door de pensioenverzekeraar/-fonds afgekocht worden in het jaar waarin je 65 jaar wordt. Daar heb je zelf geen zeggenschap over.

Als je zelf wilt afkopen, hoef je voor zo'n klein pensioen niet te wachten tot je 65 bent. Je kan verzoeken om het eerder af te kopen. Maar reken je inderdaad niet rijk. Ze gaan dan rekenen aan het aantal uit te keren jaren vanaf 65 jaar tot de gemiddelde levensduur.

Afhankelijk van het geboortejaar wordt die gemiddelde levensduur vastgesteld. Met het oplopen van het geboortejaar stijgt de gemiddelde levensverwachting heel langzaam mee door o.a. verbeterde voeding, gezondheidszorg etc.

Vladja

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Bj
Bjorntje123 - 24 jun. 2017 om 20:03
Computers & telefonie

Tele2

Beste,   Vier jaar geleden begon mijn avontuur bij jullie. Vier jaar lang goede service en geen problemen . . . tot twee maanden terug.   In mijn complete verbazing werd ik op een ochtend wakker met de boodschap: “Bedankt dat je klant bij ons bent geweest. Je abonnement loopt vandaag af!” Met volle moed pakte ik de telefoon erbij om vervolgens welgeteld twee uur lang met Tele2 aan de telefoon ... Lees meer

Di
Dido - 24 jun. 2017 om 22:52
Huishouden & energie

Laatste renovatiewerkzaamheden voor oplevering woning

Binnenkort zal ik een pas gerenoveerde huurwoning betrekken. De aannemer is op dit moment nog bezig, maar ik heb geen idee wat het eindresultaat wordt. De keuken, de badkamer en het toilet zien er prachtig uit, maar er zijn nog wat dingen die niet helemaal in orde zijn. Inmiddels heb ik contact gehad met de verhuurder en die heeft mij doorgestuurd naar de aannemer. Helaas heb ik van hem nog geen r ... Lees meer

xn
xnm - 15 jun. 2017 om 20:22
Geldzaken & recht

Oppassen 7-14 dagen, hoeveel betalen

Ik moet binnenkort op zakenreis, en ik heb een oppas. Zij past al een jaar op en is 21 jaar. Hoeveel moet ik haar betalen voor 7 dagen? Het gaat om een kindje van 3 jaar oud, die 2 dagen in de week op het KDV zit. Verder verblijft de oppas in mijn huis, wat is redelijk om te betalen? ( los van de boodschappen)? Lees meer