js
door jsec - 30 Nov 2011 om 08:15
Geldzaken & recht

Terugbetalen studiefinanciering?

Wie kan mij informeren over studiefinanciering/teveel ontvangen loon

Mijn dochter is onlangs afgestudeerd als docent en had een prestatiebeurs. Zij woonde zelfstandig in een huurwoning, geen huursubsidie,en werkte als leerling docent bij om kop boven water te houden.

Zij heeft bericht gehad van de IBgroep dat zij €55 bruto teveel verdiend zou hebben over 2009.

Wat zijn nu de consequenties voor haar, moet zij alles studiefinanciering e.d. over 2009 terug betalen omdat zij €55 (bruto) teveel heeft verdiend?
Graag advies of doorverwijzing waar ik meer informatie kan vinden/krijgen.

Groet

Cindy Jansen

599 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

fi
door fisbel - 30 Nov 2011 om 08:35
787 Antwoorden / 2 Vragen
0

Uw dochter moet de € 55 terubetalen. Dat is te overzien. Maar daarnaast gold in 2009 nog de regel dat bij overschrijding maximumgrens de volledige vergoeding OV-kaart moet worden terugbetaald. Die harde maatregel is vanaf 2010 versoepeld. Maar daar heeft uw dochter helaas niets aan. Hieronder de informatie van de DUO-IB groep.

============================================================

Bijverdienen in 2008 en 2009

We controleren jaarlijks je inkomensgegevens bij de Belastingdienst. Als blijkt dat je meer dan de bijverdiengrens verdiend hebt, terwijl je je studiefinanciering niet hebt stopgezet, moet je een bedrag terugbetalen. Dit bedrag bestond in 2008 en 2009 nog uit drie delen:
?
Een bedrag voor elke maand dat je de OV-studentenkaart in je bezit had of een vergoeding hebt gekregen voor je OV-studentenkaart. In 2008 was dit € 78,16 en in 2009 € 80,25 per maand.

?
Het bedrag dat je bijverdiend hebt boven de grens. Natuurlijk hoef je nooit meer terug te betalen dan je in dat kalenderjaar hebt ontvangen aan basisbeurs en aanvullende beurs. In 2008 was de bijverdiengrens € 12.916,17 en in 2009 € 13.215,83.

?
Een bedrag aan rente. Deze rente wordt berekend over het bedrag dat je te veel hebt bijverdiend en over het bedrag dat je voor de OV-studentenkaart moet terugbetalen. De renteberekening start de maand nadat je van ons een bericht krijgt waarin staat hoeveel je moet terugbetalen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ra
ravdlinde - 04 May 2016 om 15:03
Huishouden & energie

Recht op restitutie huur na brand?

LS,

De moeder van mijn dochter is onlangs gelukkig met de schrik vrijgekomen samen met mijn dochter nadat bij een naastgelegen woning brand was uitgebroken.
Als gevolg van deze brand is de woning een aantal dagen niet toegankelijk geweest en is er nadat de toegang weer werd toegelaten 2 weken de gehele achtergevel dichtgeschroefd ivm instortings gevaar en vallend puin van de afgebr ... Lees meer

st
steenbok1 - 02 May 2016 om 18:59
Elektronica & tv

Foto's van mijn laptop[ bekijken via mijn interactief TV. kan dat ?

Hallo adviseurs,
Ik heb veel foto's die ik op mijn laptop heb opgeslagen. Mijn vraag is: Kan ik deze foto's met mijn laptop ook via mijn interactief TV bekijken?
En hoe gaat dat te werk, heb ik dan een verbindingssnoer nodig en welke? Graag jullie advies.
Alvast hartelijk dank.
Steenbok1 Lees meer

hans515 - 04 May 2016 om 13:54
Computers & telefonie

Bij Windows 10, wil ik de vraag naar het wachtwoord verwijderen.

Vraag naar Wachtwoord bij opstarten, verwijderen.

Ik heb Windows 10 en na opnieuw installeren moet ik steeds bij opstarten het wachtwoord invullen. Ik zal wel iets aangeklikt hebben waardoor dit nu is ontstaan,maar ik heb geen idee hoe dit weer te wijzigen.......
Ik had het in W 8 ook al, maar het gaat nu blijkbaar anders!
Ik vind het lastig om steeds weer het ww. in te moeten vullen ... Lees meer