bl
door bloempot - 09 Apr 2006 om 14:42
Huishouden & energie

Hoofdvloerverwarming


  1. In november vorig jaar hebben wij een serre aangebouwd met hoofdvloerverwarming. Nu kunnen wij niet goed door krijgen hoe we dit als hoofdverwarming kunnen gebruiken. In de huiskamer hebben we vloerverwarming met radiatoren dat gaat goed. De verwarming achter in de kamer is weggehaald en daar is de vloerverwarming op aangesloten. maar als in de kamer de termostaat af slaat gaat er ook geen warmte meer naar de serre. Nu was het advies van de lootgieter om binnen in de kamer de radiatoren dicht te zetten en zo zoveel mogelijk warmte naar de serre te laten gaan. Ook dan komt de temperatuur van het water niet boven de 30 graden dus niet warm genoeg voor hoofdverwarming. Nieuwe unit geplaats zou kunnen dat die niet goed was ook daar lag het niet aan. Nu kwam de loodgieter met het volgende termostaat knoppen op de verwarmingen in de kamer en een buiten voeller op het dak, wie kan ons helpen zodat we volgend jaar winter lekker warm in de serre kunnen zitten.

334 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

in
door infoman - 09 Apr 2006 om 21:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

dit is zeker een vervelende situatie!!! wat de loodgieter bij jullie aanbevolen heeft is een weersafhankelijke regeling. wat misschien een betere optie is (mits de capaciteit van de vloerverwarming dit toelaat) om de kamerthermostaat in de serre te plaatsen en thermostatische kranen te plaatsen in de woonkamer.


vriendelijke groeten van deze zijde

la
door lannasilva - 10 Apr 2006 om 14:32
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

wij zitten zelf ook met eenzelfde situatie. Voor onze plantjes hebben we een serre aan laten bouwen. De thermostaat hebben we geplaatst in de serre. De plantjes (orchideeen) houden we overdag op een hogere themperatuur dan 's nachts. Dit alles wordt geregeld door een electronische thermostaat. Zodra de verwarming in de serre aanslaat wordt onze huiskamer ook gelijk verwarmd. Dit kan tijdens koude dagen inhouden dat de themperatuur in de huiskamer oploopt tot 25 graden. We hebben in de serre zowel een radiator als vloerverwarming. Dit geldt ook voor de woonkamer. We hebben wel een dubbele vloerverwarmingunit 1 in de serre, 1 in de huiskamer Dit is onze situatie.


Nu uw situatie. Betreffende de serre mijn vraag aan U: heeft de vloerverwarming in de serre wel een aparte unit. ??


Er zijn diverse oplossingen voor het oplossen van uw probleem, maar geen enkele oplossing is bevredigend.


De gedachte van thermostaatknoppen in de woonkamer is bevredigend maar gaat u wel veel meer gas/energie kosten.


U zou een andere ketel kunnen laten plaatsen speciaal voor de serre. M.i. geen goede oplossing, maar wel de enige waarmee het probleem helemaal opgelost zou worden.


Hoe vaak zit U in de serre. U zou een ventilatorkachel kunnen gebruiken naar behoefte Ze verbruiken wel wat aan energie, maar afhankelijk van hoe vaak U in uw serre gaat zitten valt dit in het niet bij het extra verbruik van gas voor het verwarmen van de serre. Het enige nadeel is dat de investering in uw vloerverwarming dan nutteloos was.


Als U vaak in de serre zit zou ik in ieder geval de thermostaat naar de serre laten verplaatsen. Het nadeel is inderdaad dat het dan in de huiskamer benauwend warm kan worden en de serre nodeloos wordt verwarmd. Ik heb dit zelf enigszins geprobeerd op te lossen door alle glazen wanden te bekleden met bubbeltjesfolie. Dit gaat zeker niet ten koste van het lekkere daglicht. De zon komt hier heel goed doorheen.


Als ik U was zou ik de keuze maken voor de ventilatorkachel. Of eventueel een terrasverwarmer.


Onze serre ligt op het noorden/oosten en momenteel hebben we overdag zeker geen verwarming meer nodig overdag. 's nachts is het nog veel te koud, dus hebben we de verwarming zeker nodig. Over een maand haal ik de thermostaat uit de serre en laat ik de boel aan de natuur over. We zitten nu overdag op 25 graden. Gratis warmte van de zon


Reageer hier maar op


 


 

door tonnieboy - 11 Apr 2006 om 20:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Advies van de loodgieter lijkt me prima. Kamerthermostaat verwijderen en de cv-radiatoren voorzien van thermostaatkranen. De serre laten verwarmen door deze aan te sluiten op een buitenvoeler (sensor). De temperatuur in de woonkamer wordt dan via de thermostaatkranen geregeld en de temperatuur in de serre via de sensor. Zo voorkomt u verdere problemen.


te
door techneut - 16 Apr 2006 om 14:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als ik het goed begrijp wil de warnte niet naar de serre toe. U schrijft dat de temp van het cv-water dan nog maar 30 graden wordt. Hoe warm is dan op dat moment bij de cv-ketel? Ik heb het idee dat er veel te veel weerstand in het systeem zit. Heeft de vloerunit een eigen pomp? Daarnaast heeft u het probleem dat wanneer de ruimte waar de kamerthermostaat is geplaatst op temp is  de rest ook niet meer warm wordt, want dan wordt de ketel uiteraard uitgeschakeld. Dat is normaal in een dergelijke installatie. Om dat te voorkomen wil uw installateur een WA-regeling plaatsen. Op zich een goed idee, let wel dat dan ALLE radiatoren van TRA's voorzien moeten worden, dat er een naregeling op de vloerverwarming moet komen in de vorm van zonekleppen en dat uw installatie voorzien moet worden van en op de juiste plaats gemonteerde by-pass om de stroming in de installatie te waarborgen wanneer alle kranen dichtlopen.


Het kan allemaal, maar ik zou eerst maar eens beginnen met het hoofdprobleem, en dat is het niet warmworden van de vloer in de serre. Die moet warm willen worden zonder aanpassing van de regeling. Er gaat gewoonweg geen water naar die serre, dat is denk ik het probleem.


Vr Gr een installateur.


PS


Tonnieboy, ga ergens anders spelen!

te
door techneut - 16 Apr 2006 om 14:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nog even het volgende; IN DE RUIMTE WAAR EEN RUIMTEREGELING GEPLAATST IS MOGEN GEEN THERMOSTAATKRANEN GEPLAATST ZIJN, EN MOETEN DE RADIATORKRANEN ALTIJD VOLLEDIG OPEN STAAN.

th
door theebukker - 12 Nov 2006 om 15:01
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

vloerverwarming als hoofdverwarming in een serre raden wij eigenlijk af. omdat de slangen wel heel dicht bij elkaar moeten liggen.komt nog bij dat een vloer nooit warmer mag worden dan 30 graden omdat het anders aan je voeten ook niet meer lekker is.een vloersensor had een oplossing kunnen zijn tenzij de verdeelset appart er bij geplaatst is van de serre.vraagt de vloer warmte dan gaat de ketel opstoken om deze temperatuur te behalen. een en ander is achteraf moeilijk te realiseren


vr groet e valk


 


 

door vladja - 12 Nov 2006 om 15:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Theebukker,

Je kunt het wel afraden, maar het ligt er al !!! Ik verwacht dat sinds april, toen de vraag gesteld werd, er inmiddels ook wel een oplossing is gevonden.

VladjaTerug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

jo
johannaagnesmaria - 07 Feb 2016 om 13:31
Geldzaken & recht

Huurverhoging

Hallo,

Ik heb van de week gehoord dat de belastingdienst,onterecht gegevens heeft verstrekt aan de woningcorperatie.
Met als gevolg dat ik een hogere huur heb moeten betalen.
Ik wil graag weten of we de teveel betaalde huur vd afgelopen 3 jaar kunnen terug vorderen?
Ze proberen met de huurverhogingen dat je gaat verhuizen,naar een koopwoning.
Maar ik zelf ben chronis ... Lees meer

ma
marijnherckenrath - 07 Feb 2016 om 11:38
Geldzaken & recht

Consumtiebonnen

mijn dochter kocht voor vrijdagavond met carnaval 24 consumptiebonnen bij het plaatselijk cafe. zoals dat gaat met meiden krijgen ze alleen maar drank van de jongens. dus 21 consumtiebonnen over. geen probleem, de volgende dag gaan ze toch weer uit. nu blijkt dat de bonnen niet meer geldig zijn omdat de volgende dag weer andere bonnen gebruikt worden. ze worden niet retour genomen of ingewisseld t ... Lees meer

kowalski - 07 Feb 2016 om 13:40
Voeding & gezondheid

Filet American

Beste F.L. gisteren gezien hoe filet american wordt getest .Als oud levensmiddelenbereider in de consumenten-sector vind ik dat dit proeven maar eens van de buis (platte plaat) af moet omdat een smaakbeleving van een ieder anders is en er nu indirect reclame wordt gemaakt voor diverse levensmiddelen verkopers zoals er zijn blah-blah-blah.
Tevens vind ik de voorlichting en aanduiding van de in ... Lees meer