bl
door bloempot 9 apr. 2006 om 14:42
Huishouden & energie

Hoofdvloerverwarming


  1. In november vorig jaar hebben wij een serre aangebouwd met hoofdvloerverwarming. Nu kunnen wij niet goed door krijgen hoe we dit als hoofdverwarming kunnen gebruiken. In de huiskamer hebben we vloerverwarming met radiatoren dat gaat goed. De verwarming achter in de kamer is weggehaald en daar is de vloerverwarming op aangesloten. maar als in de kamer de termostaat af slaat gaat er ook geen warmte meer naar de serre. Nu was het advies van de lootgieter om binnen in de kamer de radiatoren dicht te zetten en zo zoveel mogelijk warmte naar de serre te laten gaan. Ook dan komt de temperatuur van het water niet boven de 30 graden dus niet warm genoeg voor hoofdverwarming. Nieuwe unit geplaats zou kunnen dat die niet goed was ook daar lag het niet aan. Nu kwam de loodgieter met het volgende termostaat knoppen op de verwarmingen in de kamer en een buiten voeller op het dak, wie kan ons helpen zodat we volgend jaar winter lekker warm in de serre kunnen zitten.

597 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

in
door infoman - 9 apr. 2006 om 21:15
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

dit is zeker een vervelende situatie!!! wat de loodgieter bij jullie aanbevolen heeft is een weersafhankelijke regeling. wat misschien een betere optie is (mits de capaciteit van de vloerverwarming dit toelaat) om de kamerthermostaat in de serre te plaatsen en thermostatische kranen te plaatsen in de woonkamer.


vriendelijke groeten van deze zijde

la
door lannasilva - 10 apr. 2006 om 14:32
8 Antwoorden / 7 Vragen
0

wij zitten zelf ook met eenzelfde situatie. Voor onze plantjes hebben we een serre aan laten bouwen. De thermostaat hebben we geplaatst in de serre. De plantjes (orchideeen) houden we overdag op een hogere themperatuur dan 's nachts. Dit alles wordt geregeld door een electronische thermostaat. Zodra de verwarming in de serre aanslaat wordt onze huiskamer ook gelijk verwarmd. Dit kan tijdens koude dagen inhouden dat de themperatuur in de huiskamer oploopt tot 25 graden. We hebben in de serre zowel een radiator als vloerverwarming. Dit geldt ook voor de woonkamer. We hebben wel een dubbele vloerverwarmingunit 1 in de serre, 1 in de huiskamer Dit is onze situatie.


Nu uw situatie. Betreffende de serre mijn vraag aan U: heeft de vloerverwarming in de serre wel een aparte unit. ??


Er zijn diverse oplossingen voor het oplossen van uw probleem, maar geen enkele oplossing is bevredigend.


De gedachte van thermostaatknoppen in de woonkamer is bevredigend maar gaat u wel veel meer gas/energie kosten.


U zou een andere ketel kunnen laten plaatsen speciaal voor de serre. M.i. geen goede oplossing, maar wel de enige waarmee het probleem helemaal opgelost zou worden.


Hoe vaak zit U in de serre. U zou een ventilatorkachel kunnen gebruiken naar behoefte Ze verbruiken wel wat aan energie, maar afhankelijk van hoe vaak U in uw serre gaat zitten valt dit in het niet bij het extra verbruik van gas voor het verwarmen van de serre. Het enige nadeel is dat de investering in uw vloerverwarming dan nutteloos was.


Als U vaak in de serre zit zou ik in ieder geval de thermostaat naar de serre laten verplaatsen. Het nadeel is inderdaad dat het dan in de huiskamer benauwend warm kan worden en de serre nodeloos wordt verwarmd. Ik heb dit zelf enigszins geprobeerd op te lossen door alle glazen wanden te bekleden met bubbeltjesfolie. Dit gaat zeker niet ten koste van het lekkere daglicht. De zon komt hier heel goed doorheen.


Als ik U was zou ik de keuze maken voor de ventilatorkachel. Of eventueel een terrasverwarmer.


Onze serre ligt op het noorden/oosten en momenteel hebben we overdag zeker geen verwarming meer nodig overdag. 's nachts is het nog veel te koud, dus hebben we de verwarming zeker nodig. Over een maand haal ik de thermostaat uit de serre en laat ik de boel aan de natuur over. We zitten nu overdag op 25 graden. Gratis warmte van de zon


Reageer hier maar op


 


 

door tonnieboy - 11 apr. 2006 om 20:05
1094 Antwoorden / 2 Vragen
0

Advies van de loodgieter lijkt me prima. Kamerthermostaat verwijderen en de cv-radiatoren voorzien van thermostaatkranen. De serre laten verwarmen door deze aan te sluiten op een buitenvoeler (sensor). De temperatuur in de woonkamer wordt dan via de thermostaatkranen geregeld en de temperatuur in de serre via de sensor. Zo voorkomt u verdere problemen.


te
door techneut - 16 apr. 2006 om 14:40
83 Antwoorden / 15 Vragen
0

Als ik het goed begrijp wil de warnte niet naar de serre toe. U schrijft dat de temp van het cv-water dan nog maar 30 graden wordt. Hoe warm is dan op dat moment bij de cv-ketel? Ik heb het idee dat er veel te veel weerstand in het systeem zit. Heeft de vloerunit een eigen pomp? Daarnaast heeft u het probleem dat wanneer de ruimte waar de kamerthermostaat is geplaatst op temp is  de rest ook niet meer warm wordt, want dan wordt de ketel uiteraard uitgeschakeld. Dat is normaal in een dergelijke installatie. Om dat te voorkomen wil uw installateur een WA-regeling plaatsen. Op zich een goed idee, let wel dat dan ALLE radiatoren van TRA's voorzien moeten worden, dat er een naregeling op de vloerverwarming moet komen in de vorm van zonekleppen en dat uw installatie voorzien moet worden van en op de juiste plaats gemonteerde by-pass om de stroming in de installatie te waarborgen wanneer alle kranen dichtlopen.


Het kan allemaal, maar ik zou eerst maar eens beginnen met het hoofdprobleem, en dat is het niet warmworden van de vloer in de serre. Die moet warm willen worden zonder aanpassing van de regeling. Er gaat gewoonweg geen water naar die serre, dat is denk ik het probleem.


Vr Gr een installateur.


PS


Tonnieboy, ga ergens anders spelen!

te
door techneut - 16 apr. 2006 om 14:42
83 Antwoorden / 15 Vragen
0

Nog even het volgende; IN DE RUIMTE WAAR EEN RUIMTEREGELING GEPLAATST IS MOGEN GEEN THERMOSTAATKRANEN GEPLAATST ZIJN, EN MOETEN DE RADIATORKRANEN ALTIJD VOLLEDIG OPEN STAAN.

th
door theebukker - 12 nov. 2006 om 15:01
17 Antwoorden / 3 Vragen
0

vloerverwarming als hoofdverwarming in een serre raden wij eigenlijk af. omdat de slangen wel heel dicht bij elkaar moeten liggen.komt nog bij dat een vloer nooit warmer mag worden dan 30 graden omdat het anders aan je voeten ook niet meer lekker is.een vloersensor had een oplossing kunnen zijn tenzij de verdeelset appart er bij geplaatst is van de serre.vraagt de vloer warmte dan gaat de ketel opstoken om deze temperatuur te behalen. een en ander is achteraf moeilijk te realiseren


vr groet e valk


 


 

door vladja - 12 nov. 2006 om 15:07
8295 Antwoorden / 27 Vragen
0

Theebukker,

Je kunt het wel afraden, maar het ligt er al !!! Ik verwacht dat sinds april, toen de vraag gesteld werd, er inmiddels ook wel een oplossing is gevonden.

VladjaTerug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

hu
huubk68 - 27 mei 2016 om 12:05
Geldzaken & recht

Kind thuiswonend met loon geeft dit gevolgen voor mij en mijn zw of ww

binnenkort gaat mijn jongste dochter een loon verdienen van bijna €1600 br heeft dit gevolgen voor mijn zw uitkering of ww en andere instellingen zoals gemeentes of aanvragen etc. ? Lees meer

Ge
Germandutchy - 26 mei 2016 om 20:56
Geldzaken & recht

Inwonen bij schoonouders met koophuis en lopende hypotheek

Ik(vrouw 17) leg even mijn situatie uit 
Heden woon in net over de grens in Duitsland. Ik ga naar school en werk in nederland. Omdat ik volgend schooljaar naar een andere school ga die redelijk ver is ben  van plan om bij mijn vriend die nog bij zijn ouders woon in te gaan wonen.

Nu hebben zijn ouders een koophuis en hebben ze nog een hypotheek lopen. Ik weet dat je bij veel hypoth ... Lees meer

jo
jolanda riemslag-de raaff - 24 mei 2016 om 16:27
Auto & vervoer

Sallas verkoopwagen wat moet ik doen?

onze eerste wagen gekocht januari 2015 bij sallas begon in maart al defecten te vertonen div. keren naar zwolle geweest voor niet goede afwerk kit, uiteindelijk in oktober vervangen door een geheel nieuwe omdat er vocht in panelen zat.
nu in maart weer problemen met de kit is weer opgehaald en volgens zeggen probleem opgelost nu is mei begint er weer vocht in een van de panelen tekomen. salla ... Lees meer