wi
door wieteke80 Apr 15, 2009 om 19:02
Huishouden & energie

Meubels zijn kwijt?

In januari heb ik bij Betermeubel een tafel gekocht. Omdat het erg veel geld scheelde heb ik het showroommodel gekocht. In de eerste week van april zou deze worden geleverd. De lange tijd die ertussen zit komt doordat ik pas in maart ging verhuizen.Nu hebben ze bij Betermeubel een nieuw magazijn en zijn ze de tafelpoten kwijt. Ik heb afgesproken dat ze nog een week de tijd hebben en dat we daarna moeten zoeken naar een gepaste oplossing. Waar heb ik recht op? Zij boden mij een tegoedbon aan maar heb ik geen recht op een nieuwe tafel?


 

283 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Apr 15, 2009 om 23:25
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@wieteke80


Ga er vanuit dat de tafel nog niet betaald is.


Dan zou ik zeggen: inderdaad zoeken naar een gepaste oplossing. Maar wat er niet meer is, is er niet meer.


De tegoedbon is een kadootje? Voor geleden 'schade'? Netjes!


Als de tegoed bon het betaalde aankoopbedrag betreft, zou u die niet hoeven accepteren. U heeft recht op een tafel, kan Betermeubel niet leveren, aankoopbedrag retour.

ve
door verwijderd - Apr 15, 2009 om 23:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

dag Wieteke,

Kiran heeft gelijk: wanneer de tafel al geheel of gedeeltelijk betaald is, heb je recht op je volledige vooruitbetaalde geld retour i.p.v. een tegoedbon! Zodat jij elders ook naar een passende tafel kunt zoeken en kopen.
Zoals het nu gaat is het wanprestatie. Daar is de wet duidelijk in.

Hardware ERror MAN.



ve
door verwijderd - Apr 16, 2009 om 11:08
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag wieteke80,


Als de verkoper niet wil leveren of niet kan leveren wat er in de koopovereenkomst staat, dan kun je schriftelijk de koop ontbinden en de gehele aanbetaling terug eisen. Het aanbod van een tegoedbon is dan onzin en er mogen geen kosten in rekening worden gebracht.


Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC. 

ve
door verwijderd - Apr 16, 2009 om 18:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0


<SCRIPT language=javascript>

hallo,


bedankt voor jullie snelle reactie.De tafel is al betaald want dat moest gebeuren voordat de tafel geleverd zou worden. Maar toen kwamen ze dus met alleen een tafelblad.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer

wh
whitehat - Mar 28, 2024 om 09:48
Geldzaken & recht

Opzeggen lidmaatschap FVD

Beste lezers,

Ik ben vorig jaar een lidmaatschap aangegaan bij het FVD, ik heb er niet op gestemd, maar deed het uit sympathie voor diverse standpunten.
Nu was ik in de veronderstelling dat zo'n lidmaatschap vanzelf na 1 jaar stopt. ( niet betalen, geen lid meer)
Ooit iets over gelezen of gehoord, en ik dacht dat dit dus nu zo functioneerde, maar waarschijnlijk heb ik dat dus ... Lees meer

Wa
Walter Spangenberg - Mar 26, 2024 om 16:53
Huishouden & energie
Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Klacht over rioleringsbedrijf van Dongen (085.8000582)   Op 25 december 2023 had ik last van een verstopt toilet. Ik heb toen contact opgenomen met Rioleringsbedrijf van Dongen. Ik ben toen opgelicht. Ik heb uiteindelijk een rekening moeten betalen van 4.145, -- voor ca één uur werk. De kosten zaten in de toeslag vanwege de feestdagen en de afschrijving van de apparatuur die volgens de mont ... Lees meer