door lottesanne - 28 Nov 2011 om 22:58
Voeding & gezondheid

Bier slaat dood in de bierglazen

Wanneer ik bier in een glas schenk, slaat het bier heel erg gauw dood. Ik heb in het begin de glazen gewoon in de vaatwasser gedaan. Omdat het bier steeds weer dood sloeg, ben ik er toe over gegaan om de glazen met de hand en een schone theedoek te wassen. Eerst heb ik ze schoon gemaakt met soda, vervolgens met afwas, toen met soda en afwas, maar niets helpt. Het probleem komt steeds weer terug. Weet iemand misschien nog een andere oplossing hiervoor? Bij voorbaat dank.

41546 61 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door diumenge - 28 Nov 2011 om 23:04
7554 Antwoorden / 10 Vragen
0

Beste is om gewoon een paar nieuwe glazen te kopen en deze dan niet meer in de vaatwasmachine te wassen.

En altijd even de glazen spoelen met koud water voor je ze gaat gebruiken.

door tenormin - 28 Nov 2011 om 23:35
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

lottesanne, bierglazen nooit wassen in water met afwasmiddel; geen enkel zeep/afwasmiddel/soda gebruiken. Gewoon, net als in de kroeg, goed spoelen. Je kunt er een zuignap borstel voor kopen die je in de gootsteen zet als je tenminste een grote afname van bierliefhebbers in huis hebt. Maar in dit geval is alleen schoon warm water en schone theedoek de oplossing.
En schuin je pilsje inschenken, althans je glas schuinhouden.

door snah - 29 Nov 2011 om 00:28
649 Antwoorden / 56 Vragen
0

In je spoelwater een beetje azijn en jouw probleem is opgelost .

Hans

door empyria - 29 Nov 2011 om 06:38
504 Antwoorden / 3 Vragen
0

Voordat je je biertje in het glas schenkt, glas éérst omspoelen met koud water.
Dus niet in een droog glas schenken.

Ik dacht eigenlijk dat dit wel een algemeen bekend fenoneem was...???

door tenormin - 29 Nov 2011 om 09:50
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

[quote=empyria schreef op dinsdag 29 nov 2011, 06:38]Voordat je je biertje in het glas schenkt, glas éérst omspoelen met koud water.
Dus niet in een droog glas schenken.

Ik dacht eigenlijk dat dit wel een algemeen bekend fenoneem was...???

dacht ik ook; gebruik niet eens alcohol in het algemeen....

na
door naataalie - 29 Nov 2011 om 13:43
129 Antwoorden / 20 Vragen
0

mijn schoonvader werkt al jaren bij de heineken en is ook grootgebruiker, ook zijn glazen gaan gewoon in de vaatwasser, dat is geen probleem. de oplossing is reeds gegeven, omspoelen met koud water. doen ze in de kroeg ook. als je een biertje besteld en ze pakken een glas dat droog is maken ze het even nat.

door jantje7 - 29 Nov 2011 om 15:24
1341 Antwoorden / 21 Vragen
0

Goede dag,

Een pils moet tussen de 6 en de 8 graden worden gedronken. Mocht het te koud zijn zal de schuimkraag snel inzakken.
Mijn advies: Kijk eens naar de temperatuur van je koelkast.
Verder niet bijschenken, maar eerst het glas leegdrinken. Een schoon glas hoeft niet perse te worden omgespoeld met koud water. Het bier in het begin rustig inschenken en bij minder schuimvorming de afstand tussen glas en fles vergroten.

Proost, Jantje

door tenormin - 29 Nov 2011 om 15:32
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

jantje7, je koelkast is toch het beste afgesteld voor de voeding als hij op 4 of 5 graden staat en....je flesjes bier kunnen weer buiten staan 's-avonds met deze temperaturen.

door lottesanne - 29 Nov 2011 om 20:19
396 Antwoorden / 42 Vragen
0

Even voor de duidelijkheid: natuurlijk spoel ik het glas eerst om met koud water. En het bier haal ik uit de kelder, het is kelderkoel. Ik weet dat het bier meteen doodslaat wanneer dit te koud is. Ik denk dat diumenge gelijk heeft: ik zal wel eerst nieuwe glazen moeten kopen en dan niet meer in de vaatwasser doen.

zw
door zwaardvis - 29 Nov 2011 om 21:44
1334 Antwoorden / 43 Vragen
0

Bierglazen afwassen en goed ontvetten met een synthetisch afwasmiddel zoals dubro of dreft. Gebruik een afwaskom en begin altijd met de bierglazen. Pas als deze gewassen zijn, de limonade glazen, en daarna pas het overige spul. Vette pannen als laatste.
Wel altijd goed afspoelen, er mogen geen afwasresten achter blijven.En uiteraard voor gebruik nog even met koud water spoelen.
Lukt het dan nog niet, gooi de glazen dan weg.
Ook leuk is om een mes in een dood glas bier te laten vallen: Handvat naar beneden op ca 10-12 cm hoogte, het glas gaat echt niet kapot want dikke bodem maar wedden dat je glas gaat overlopen van het schuim?

25
door 250341 - 02 Dec 2011 om 12:33
4 Antwoorden / 1 Vragen
0

Charley
Ik klop het bier meestal met een koofiefilter als het dood staat.
dit heb ik in Duitsland vaker gezien in de kroeg en di goien ook niet alles weg.
mvg

door mickie - 02 Dec 2011 om 12:34
111 Antwoorden / 33 Vragen
0

Ik was de bierglazen altijd af met (schoon) heet sop, vervolgens spoel ik ze na met heet water en vervolgens droog ik ze niet af maar zet ze omgekeerd op een schone theedoek, ik heb nooit problemen gehad met bierschuimkragen.

pi
door piet44m - 02 Dec 2011 om 12:48
23 Antwoorden / 0 Vragen
0

het komt door vet , aan de handen of de mond. soda is de beste ontvetter

door tilburgia - 02 Dec 2011 om 12:51
9 Antwoorden / 5 Vragen
0

@tenormin
Bier- en andere glazen werden vroeger altijd ontvet met soda en nagespoeld met
koud stromend water. Voordat er het bekende groene horeca middeltje was. Vet laat het bier doodslaan. Mocht er ooit melk of andere melkhoudende producten uit het glas gedronken zijn wordt het zowiezo moeilijk om het te ontvetten!
En idd. Bier en andere glazen voorzien van een merk ( transfer ), goud of zilverrand mogen toch niet in de vaatwasser. Het gevaar bestaat namelijk dat dit verdwijnt.

de
door dekuip - 02 Dec 2011 om 12:52
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik weet dat het niet de echte oplossing is,maar als je het bier hebt ingeschonken in een glas en de schuimkraag is weg,houd er dan maar eens een puntje van een servetje in het glas,is je schuimkraag meteen weer terug.
En niet al te koud bier inschenken dan gaat de schuimkraag ook weg.

ho
door honde321 - 02 Dec 2011 om 12:56
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Geen bier maar KOFFIE drinken.

dd
door ddarcia - 02 Dec 2011 om 13:02
2 Antwoorden / 1 Vragen
0

Na het wassen van de glazen mag je ze niet afdrogen met een theedoek die gewassen is met wasverzachter. Wasverzachter is namelijk ook een vet, en zorgt ervoor dat er een vetlaagje achterblijft in de net gewassen glazen. Dus theedoeken steeds wassen zonder wasverzachter.

door tenormin - 02 Dec 2011 om 13:16
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

[quote=250341 schreef op vrijdag 2 dec 2011, 12:33]Charley
Ik klop het bier meestal met een koofiefilter als het dood staat.
dit heb ik in Duitsland vaker gezien in de kroeg en di goien ook niet alles weg.
mvg

Dat lijkt me lekker, vooral als je een bierdrinker bent.

door lottesanne - 02 Dec 2011 om 13:20
396 Antwoorden / 42 Vragen
0

Dat van die wasverzachter heb ik nooit geweten. Dit antwoord is ook in de lijn van Mickie (niet afdrogen, maar omgekeerd laten op een theedoek laten opdrogen). Maar krijg je dan geen waterdruppels. Ik zou ze dan droog willen maken met keukenpapier. Of is dit geen goed idee?

kr
door kroeg1945 - 02 Dec 2011 om 13:21
20 Antwoorden / 0 Vragen
0

Drink bv. nooit melk of vet bevattende vloeistoffen uit een bierglas. Dit komt nooit meer goed, zelfs niet met alle genoemde middeltjes. Je kunt een glas bier gerust met vette vingers aanpakken(maar niet aan de binnenkant van het glas).

door tenormin - 02 Dec 2011 om 13:26
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

lottesanne, geen probleem hoor. Daarom zijn er de glazendoeken. Ook worden die in de horeca gebruikt. Als je het laat opdrogen krijg je er toch vlekjes op wat helemaal niet "gezellig" staat; aan de andere kant: als er bier in zit zien ze (meestal toch mannen?) dat toch niet meer. Heb al jaren speciale glazendoeken, die zijn anders gemaakt dan theedoeken.

door keesstada - 02 Dec 2011 om 13:33
53 Antwoorden / 6 Vragen
0

Bierglazen weggooien is natuurlijk van de gekke.
Ik denk als je een keer soda in het water doet, dat het ook ok is. Ik zag al meer tips.
Ik rolde wel een servet op en even paar keer in en uit het bier, schuimt weer al de beste. Puntje erin ook dus.
Proost!

=dekuip schreef op vrijdag 2 dec 2011, 12:52: Ik weet dat het niet de echte oplossing is,maar als je het bier hebt ingeschonken in een glas en de schuimkraag is weg,houd er dan maar eens een puntje van een servetje in het glas,is je schuimkraag meteen weer terug.
En niet al te koud bier inschenken dan gaat de schuimkraag ook weg.

br
door brandewijn - 02 Dec 2011 om 13:39
79 Antwoorden / 29 Vragen
0

als je bier dood slaat een vloetje van shag er in houden

me
door mentalist - 02 Dec 2011 om 13:44
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Geen melk meer drinken.

he
door henkdoomen - 02 Dec 2011 om 13:49
2 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste,

Gewoon de glazen in de vaatwasser. Is geen probleem. Zorg A. dat je bier gekoeld is. B. Je glazen uitsluitend gebruiken voor bier en niet voor andere vloeibare dranken. Dan nog een tip. Bierfiltje boven op het glas wanneer het schuim eraf is en een paar keer schudden, je heb weer schuim op je bier.

door reacteur - 02 Dec 2011 om 14:01
38 Antwoorden / 4 Vragen
0

Als je bier is neergeslagen en geen schuim meer heeft, kun je met een opgerolde koffiefilter even roeren in je bier. Het klinkt misschien vreemd, maar kijk uit, want je bier schuimt je glas uit!!!!!!

door boerenbond - 02 Dec 2011 om 14:01
32 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vette mond, b.v. bitterballen, en bier wat te koud is, tip glazen in soda wassen en goed naspoelen met schoon water ,en geen glazen waar andere dranken in gezeten hebben met het zelfde water spoelen, proost.

door simon55 - 02 Dec 2011 om 14:27
449 Antwoorden / 3 Vragen
0

wat ik al eerder hier lees met n servetje of neem n koffiefilter haal dit n paar maal op en neer en je bier slaat niet meer dood

ka
door kasperarie - 02 Dec 2011 om 14:30
13 Antwoorden / 4 Vragen
0

bier snel opdrinken voordat het doodslaat,en natuurlijk geen vet spul zoals worst eten dit gaat aan het glas zitten en slaat dan gelijk dood.

door natuurmens - 02 Dec 2011 om 14:40
158 Antwoorden / 4 Vragen
0

De oplossing is de glazen met soda water te wassen en niet in de vaatwasser er is ook een speciaal glazen reiniger in de handel

fe
door fem11 - 02 Dec 2011 om 14:44
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je kunt spoelen met water met een beetje citroensap dat ontvet ook. Daarna met gewoon water spoelen.

door lottesanne - 02 Dec 2011 om 14:50
396 Antwoorden / 42 Vragen
0

Allen heel erg bedankt voor de antwoorden. De tips van het servetje/vloei ga ik zeker uitproberen. Nooit geweten dat deze produkten het bier weer lagen schuimen!

door eenigma - 02 Dec 2011 om 15:20
252 Antwoorden / 13 Vragen
0

Doordat de meeste mensen wasverzachter gebruiken laat de theedoek waarmee afgedroogd wordt een laagje achter in het glas, niet afdrogen dus of stoppen met de wasverzachter. Heet water met soda ontvet inderdaad het beste wij deden dat vroeger regelmatig in de zaak, alle glazen door de soda daarna met heet water goed naspoelen en de wijnglazen poleren, de bierglazen alleen goed naspoelen en op een pluisvrije doek op laten drogen. Op een vetvrij glas blijven geen druppels water hangen!

Bierglazen die eenmaal in de afwasmachine zijn geweest kan je weggooien of voor andere drank gebruiken want daar krijg je nooit meer een fatsoenlijke schuimkraag op, het glas is namelijk aangetast en dat krijg je niet meer goed.

Het spoelen met koud water voor je inschenkt is om het glas te koelen waardoor je biertje mooier uitschenkt.

dj
door djbierdrager - 02 Dec 2011 om 15:43
10 Antwoorden / 2 Vragen
0

van Dirk

Als het bier uit blik is,zal dit altijd doodslaan.Er zit niet genoeg koolzuur in.

door donkschr - 02 Dec 2011 om 16:22
71 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ik denk dat het aan de glazen ligt.
Zelf hebben wij 6 dezelfde bierglazen tegelijkertijd gekocht. Deze worden door elkaar heen gebruikt. Afwassen in de afwasmachine, niet drogen met een theedoek en met koud water afspoelen voor gebruik. Het bier staat altijd op dezelfde temperatuur in de koelkast. Dus de omstandigheden zijn altijd hetzelfde.
Dit alles heeft als resultaat: bij het ene glas slaat het bier dood en bij het andere glas niet. Het zijn steeds dezelfde glazen waarin het bier doodslaat. Dus trek je conclusie!

vd
door vdwj - 02 Dec 2011 om 16:30
20 Antwoorden / 1 Vragen
0

alle tips staan hier al!!
oh ja biertje niet al te koud !!!!!!!!!!!
en als dat niet helpt!!!!!!!!!!!!
mijn remedie!!!!!!!!!!!!!!
lekker snel leegmaken PROOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!
goed weekend allemaal groeten Jan.

door wimmi20 - 02 Dec 2011 om 16:31
2025 Antwoorden / 5 Vragen
0

Tenormin dit verhaaltje klopt niet.
In de kroeg wordt een spoelmiddel toegevoegd aan de spoelbak.
Men laat dan de kraan niet lopen.
Om de zoveel glazen laat de pompbediende de spoelbak leeglopen en maakt een nieuwe spoel hoeveelheid.
Er zijn ook kroegen waar men de kraan zachtjes laat lopen.
Soortgelijk spulletje doet de glazenwasser in zijn emmer tegen de strepen.
Er zijn ook veel landen waar de kroegbezoeker zich niet laat bedonderen.
Daar krijg je een vol glas bier zonder schuim.
De meeste cafe glazen zijn van boven veel groter dan aan de onderkant.
Vul je bierglas met bier en het bovengedeelte met schuim.
Zoals je het in de kroeg koopt.
Doe er een bierviltje op en keer het glas om.
En wat blijkt : je hebt 55% schuim gekocht !
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=================

=tenormin schreef op maandag 28 nov 2011, 23:35: lottesanne, bierglazen nooit wassen in water met afwasmiddel; geen enkel zeep/afwasmiddel/soda gebruiken. Gewoon, net als in de kroeg, goed spoelen. Je kunt er een zuignap borstel voor kopen die je in de gootsteen zet als je tenminste een grote afname van bierliefhebbers in huis hebt. Maar in dit geval is alleen schoon warm water en schone theedoek de oplossing.
En schuin je pilsje inschenken, althans je glas schuinhouden.

an
door anneke50 - 02 Dec 2011 om 16:49
14 Antwoorden / 2 Vragen
0

hoi lotsanne,heb niet de reacties gelezen,maar ik dee,en doe,het zo,in warm sode water,dan gelijk in warm water spoelen,en dan afdrogen met een linnendoek,en als je er thuis last van heb,een koffie filter opvouwen,en erin steken,10 sec.en je heb resultaat.sucses ermee gr anneke

door tenormin - 02 Dec 2011 om 16:53
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

wimmie20, er zijn heel veel antwoorden om te quoten hoor, waarom selecteer je mij uit alle adviezen, tips etc.

door wimmi20 - 02 Dec 2011 om 17:11
2025 Antwoorden / 5 Vragen
0

Tenormin,
het antwoord is heel simpel, het is niets persoonlijks.
Maar u bent de enige die schrijft dat je geen schoonmaakmiddel/ontvetter moet gebruiken omdat de kroegbaas dat ook niet doet.
Als er ergens deskundigen werken die een "goed" biertje tappen dan is het de pompbediende in de kroeg.
En daar wordt spoelmiddel in de spoelbak gebruikt.
Dat reinigt, ontvet, en haalt de oppervlakte spanning van het water zodat de glazen druppelloos omgekeerd opdrogen.

Vandaar mijn reactie.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++=============

=tenormin schreef op vrijdag 2 dec 2011, 16:53: wimmie20, er zijn heel veel antwoorden om te quoten hoor, waarom selecteer je mij uit alle adviezen, tips etc.

si
door sijbrandvonk - 02 Dec 2011 om 17:43
15 Antwoorden / 2 Vragen
0

Bierglazen nooit met afwasmiddel afwassen, altijd afwassen met sodawater , daarna goed naspoelen met koud water en nat uit laten druppen, nooit afdrogen met een theedoek ook niet met een poleerdoek omdat hier zeepresten in achter blijven, gewoon laten drogen, je kan ook nog de zoutproef doen, dit is als je het glas hebt schoon hebt gemaakt wat zout over het glas strooien zijn er dan nog vetvlekken te zien dan is het glas niet bierschoon zoals dat in de horeca wordt genoemd dus zal je het moeten herhalen ik heb van mijn 18 tot mijn 65 de horeca gedaan.
m.v.g.Bram

door spouky - 02 Dec 2011 om 18:19
22 Antwoorden / 0 Vragen
0

lottesanne #
Ik heb niet alle antwoorden bekeken,mijn tip, nooit de glazen drogen met een theedoek die is gespoeld met wasverzachter want dan zit er een vette waas in je theedoek.
fijne avond

wj
door wjfrijling - 02 Dec 2011 om 18:31
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=empyria schreef op dinsdag 29 nov 2011, 06:38]Voordat je je biertje in het glas schenkt, glas éérst omspoelen met koud water.
Dus niet in een droog glas schenken.

Ik dacht eigenlijk dat dit wel een algemeen bekend fenoneem was...???

Hier sluit ik mij volledig bij aan.
Echter een oorzaak kan simpel uw was zijn. Wanneer u wasverzachter gebruikt gaat het afdrogen dus mis. De "resten" verzachter laten die vermaladijde film achter waardoor uw bier dood slaat.

door tenormin - 02 Dec 2011 om 18:41
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

Zou leuk zijn als Heerlijk Helder Heineken eens zou reageren. Die weten vast wel het antwoord hoe je bier in een brandschoon glas, pul of fluit kan schenken.

th
door thomrensing - 02 Dec 2011 om 19:31
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bier slaat dood in het glas direct na het inschenken? Gebruik nooit en te nimmer afwasmiddel en of soda. Helemaal fout! Gewoon met warm (heet) water uit de kraan schoonspoelen en het glas met een schone theedoek droogwrijven. Vóór je er weer bier in schenkt met ruim koud water spoelen en daarna het bier er in. Proost!
Thom Rensing

door donkey54 - 02 Dec 2011 om 19:51
2 Antwoorden / 2 Vragen
0

Beste Lottesanne,

Het "doodslaan" van het bier zou veroorzaakt kunnen worden door de tandpasta die U gebruikt. Als dit een product is dat veel zouten bevat, zoals bijvoorbeeld Sensodyne, kan dit het doodslaan van het bier veroorzaken.
Ik werk zelf voor een bekende Nederlandse brouwer en ben hiermee eerder geconfronteerd. Glazen waren "bierschoon", het bier was gekoeld op de juiste temperatuur, kortom ideale omstandigheden. Vervolgens een test gedaan met een persoon die een "gewone" tandpaste gebruikte (Colgate) en een persoon die gebruik maakte van Sensodyne. Bij de laatse gebruiker was de schuimkraag in korte tijd verdwenen, terwijl bij de gebruiker van Colgate de schuimkraag veel langer in stand bleef. Dat bier direct doodslaat als het te koud is ook een fabel. Bij een product, dat mometeel binnen de horeca bijzonder populair is, "EXTRA COLD", wordt het bier d.m.v. een glycol koeling extra gekoeld tot een temperatuur van ca 0 graden celsius en vervolgens in bevroren glazen getapt. Hier is sprake van een uitermate sterke schuimkraag die lang stand houdt. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunne helpen.

door lottesanne - 02 Dec 2011 om 21:15
396 Antwoorden / 42 Vragen
0

Ik gebruik altijd tandpasta van de Aldi. Nooit geweten overigens.

fe
door ferna - 02 Dec 2011 om 21:22
5 Antwoorden / 1 Vragen
0

Hiermee is het probleem van de oorzaak wel niet opgelost, maar als je 1/2 klontje suiker in je gevuld glas gooit, krijg je weer een mooie schuimkraag + natuurlijk wel wat extra calorieën.

Probeer maar eens.

Vriendelijke groet,

Ferna

door nico s - 02 Dec 2011 om 21:30
87 Antwoorden / 26 Vragen
0

tegenwoordig hoor je het bijna nooit meer maar in mijn jonge jaren ik
ben nu 74 werd aan de kastelijnsvrouw gevraagd of ze soms ongesteld was als het bier snel af ging

door tenormin - 02 Dec 2011 om 21:46
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

[quote=nico s schreef op vrijdag 2 dec 2011, 21:30]tegenwoordig hoor je het bijna nooit meer maar in mijn jonge jaren ik
ben nu 74 werd aan de kastelijnsvrouw gevraagd of ze soms ongesteld was als het bier snel af ging

haha, wat een bakerpraatje, lijkt wel op de derde wereld landen waar de vrouw nog steeds niet mag koken als ze "onrein" is en zich een week moet afzonderen van de rest. Ik ben maar 2 jaar jonger maar hier heb ik "gelukkig" nog nooit van gehoord.

hi
door hilde11 - 03 Dec 2011 om 00:05
34 Antwoorden / 11 Vragen
0

Hallo Lottesanne,
Ik gebruik voor al mijn glazen Calgonit, dit is eigenlijk speciaal voor bierglazen maar al mijn andere glazen zijn ook stralend schoon. Afdrogen met een schone theedoek en de bierglazen op het rek laten drogen.
Gebruik ik ook om mijn ramen mee te zemen, een scheut in het water en die zijn ook perfect schoon.

door wimmi20 - 03 Dec 2011 om 03:00
2025 Antwoorden / 5 Vragen
0

Sijbrand, beste Sijbrand,

u werkte 47 jaar in de horeca.
En u spoelde de bierglazen altijd met soda water.
Vertelt u.
Snapikniet.
Ik heb nog nooit een kroeg gezien waar ze spoelen met sodawater in de spoelbak.
Legusuit.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++==========

=sijbrandvonk schreef op vrijdag 2 dec 2011, 17:43: Bierglazen nooit met afwasmiddel afwassen, altijd afwassen met sodawater , daarna goed naspoelen met koud water en nat uit laten druppen, nooit afdrogen met een theedoek ook niet met een poleerdoek omdat hier zeepresten in achter blijven, gewoon laten drogen, je kan ook nog de zoutproef doen, dit is als je het glas hebt schoon hebt gemaakt wat zout over het glas strooien zijn er dan nog vetvlekken te zien dan is het glas niet bierschoon zoals dat in de horeca wordt genoemd dus zal je het moeten herhalen ik heb van mijn 18 tot mijn 65 de horeca gedaan.
m.v.g.Bram

door wimmi20 - 03 Dec 2011 om 03:08
2025 Antwoorden / 5 Vragen
0

Verdorie nog aan toe,

reageer ik hierboven op de bijdrage van Sijbrandvonk.
Ik reageer met beste Sijbrand (logisch toch?)
Ik kijk nog eens goed.
Heeft ie ondertekend met m.v.g. Bram.
Sijbrand, heet je nou Bram ?
Bram, heet je soms Sijbrand ?
Doe effe normaal man !

door tenormin - 03 Dec 2011 om 10:07
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

[quote=wimmi20 schreef op zaterdag 3 dec 2011, 03:08]Verdorie nog aan toe,

reageer ik hierboven op de bijdrage van Sijbrandvonk.
Ik reageer met beste Sijbrand (logisch toch?)
Ik kijk nog eens goed.
Heeft ie ondertekend met m.v.g. Bram.
Sijbrand, heet je nou Bram ?
Bram, heet je soms Sijbrand ?
Doe effe normaal man !

Zeker teveel van het onderwerp ingenomen?

door serveerster - 03 Dec 2011 om 11:42
12 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hoi Lottesanne,

Je hebt al genoeg adviezen gelezen en daar zit vast iets tussen wat je goed kunt gebruiken. Je kunt nu alleen nog even bij jezelf afvragen hoe belangrijk je de perfecte schuimkraag vindt.
Het hoort erbij volgens velen maar zelf houd ik niet van een biertje met veel schuim.

Proost, op een gezellig Sinterklaas weekend!
Serveerster

ma
door marscholl - 03 Dec 2011 om 13:49
90 Antwoorden / 14 Vragen
0

Aan iedereen die wel eens een glas gespoeld hebben zien worden: jullie hebben gelijk, er zit "iets" in het spoelwater. Buiten dat gebeurt er nog veel meer met je bierglas: één keer per week gaat je glas met al z`n maatjes in de afwasmachine. Daarna worden ze met z`n allen in zo heet mogelijk sodawater gespoeld en te drogen gezet. Dit zie je allemaal niet gebeuren aan de bar dus een groot deel van de reageerders valt hier al af. Hierna begint het echte werk pas, nl. poleren. Het poleren gebeurt met een droge glazendoek die zonder wasverzachter gewassen is. Met het woord droogwrijven kom je het dichtste in de buurt van poleren alleen zijn de glazen al droog voordat je begint. Dit gebeurt vaak al achter de bar in de stille momenten. Maar de stille momenten duren nooit lang en de eerste klant bestelt: een biertje graag. Het blinkend schone glas wordt ondergedompeld in koud water en het tappen kan beginnen.

Nog een opmerking: je biertje restaureren dmv. een servetje, koffiefilter of een viltje op je glas en dan omkeren leidt tot kortstondig resultaat omdat je in feite het laatste beetje koolzuur uit het biertje "perst". Bij een goed schoon glas zie je na elke slok een randje ontstaan van het schuim dat aan het glas plakt. Martin, die voor de rest van zijn leven het bier reeds op heeft en geen druppel meer drinkt maar wel jaren achter de bar heeft doorgebracht. Those were the days.

aa
door aabhomer - 03 Dec 2011 om 20:36
3 Antwoorden / 2 Vragen
0

Beste Lottesanne, Heel simpel: gewoon geen bier drinken

groetjes

door tenormin - 03 Dec 2011 om 20:47
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

[quote=aabhomer schreef op zaterdag 3 dec 2011, 20:36]Beste Lottesanne, Heel simpel: gewoon geen bier drinken

groetjes

maar met jouw advies had lottesanne geen vraag gehad!

door diumenge - 03 Dec 2011 om 21:43
7554 Antwoorden / 10 Vragen
0

[quote=aabhomer schreef op zaterdag 3 dec 2011, 20:36]Beste Lottesanne, Heel simpel: gewoon geen bier drinken

groetjesDit zijn het soort reacties waar je helemaal niets aan hebt. Geef een antwoord op de vraag, of hou je goed bedoelde adviezen voor je.

door nico s - 03 Dec 2011 om 21:58
87 Antwoorden / 26 Vragen
0

bakerpraatje was ook het woord dat mijn vader bezigde toen verteld werd dat er mensen onderweg naar de maan waren

n s


door tenormin - 03 Dec 2011 om 22:04
11055 Antwoorden / 68 Vragen
0

[quote=nico s schreef op zaterdag 3 dec 2011, 21:58]bakerpraatje was ook het woord dat mijn vader bezigde toen verteld werd dat er mensen onderweg naar de maan waren

n s




interessant, leg eens uit wat dit met het onderwerp te maken heeft? Als je van mening bent dat er teveel verschillende adviezen worden gegeven dan sla je toch gewoon dit item over? Voldoende andere vragen en/of discussies die misschien wel " jou cup of tea" zijn.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Fr
FransJ73 - 28 Apr 2016 om 15:32
Geldzaken & recht

Worlpay.

Ik heb bij een Amerikaanse website een abo op een tijdschrift besteld, bij gebrek aan een credit card betaald met "Other Pay Options"
Via ING, Ideal is het geld overgemaakt , vervolgens via "WorldPay" naar de leverancier(?)
Niets meer van gehoord. ik heb via email contact gezocht met WorldPay, een formulier ingevuld proces nummer gekreken en daarna niets meer van vernomen ook niet na 3 m ... Lees meer

br
broek18 - 27 Apr 2016 om 22:43
Vakantie & reizen

Heeft iemand ervaring met een bezoek aan Barbados, Bahamas of Aruba?

Hallo,

Ik ben 40 jaar en mijn moeder wordt dit jaar 65 jaar.
Om dit te vieren wil ik haar meenemen op een hele speciale vakantie.
Het moet iets zijn, waarvan je zegt "wow"...dát heb ik altijd al eens willen be ... Lees meer

Du
Duits - 28 Apr 2016 om 17:30
Geldzaken & recht

Op de jaaropgaaf van mijn man staat het salaris inclusief overuren verwerkt alla

Mijn man had een mooi jaar qua overwerken.Maar dit is niet altijd zo. Nu werd dit op de jaaropgaaf verwerkt in zijn basisinkomen. Nu moeten wij alle toeslagen terug betalen aan de belasting omdat ons inkomen hoger is en krijgen we niets dit jaar omdat ze er van uit gaan dat het zijn salaris is?????.... en tot overmaat van ramp krijgen we huursverhoging omdat mijn man hoger salaris heeft wat hij ni ... Lees meer