ka
door kangsio 18 nov. 2009 om 14:08
Voeding & gezondheid

Financiele machtiging

Mijn moeder woont in een aanleunwoning naast een verpleeghuis. Ooit heeft zij een machtiging getekend dat de huur automatisch werd betaald. Nu wordt die machting voor allerlei andere zaken,'mis' bruikt omdat de nieuwe huisregel is dat clienten niet meer contant mogen betalen. Voor mijn moeder betekent dat een dubbele administratie. Zij moet controleren en een boekhouding bijhouden wat het huis van haar rekening afschrijft.Als ze niet meewerkt aan dit systeem dan moet ze voor elke rekening 3,50 euro per keer aan onkosten betalen.Voor het uitschrijven van de rekening.
Mag zo' n huis misbruik maken van de machtiging die 10 jr geleden is afgegeven en zelf de doelen uitbreiden? Het huis heeft een pinapparaat, maar gebruikt dat niet voor dit soort aktiviteiten.Als clienten protesteren worden ze min of meer genegeerd of op een zwarte lijst gezet. Ik heb al vele malen geklaagd maar dat helpt niet..Er wordt so wie so slecht naar de bewoners geluisterd. De zorg die gegeven wordt is het wettelijk minimum. Er wordt ook dubbele tijd gedeclareerd.

Welke juridische aktie c.q. stappen kan ik ondernemen om hieraan een eind te maken zonder dat mijn moeder er de dupe van wordt?
Cor

366 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 18 nov. 2009 om 15:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik denk dat hier niets aan te doen is als u geen extra kosten voor adm.enz moet gaan betalen.
Valerius

ve
door verwijderd - 18 nov. 2009 om 15:31
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Lees allereerst goed de tekst van de destijds afgegeven machtiging door (als het een schriftelijke machtiging betreft). Verder kan een volmacht in beginsel altijd ingetrokken worden.

Verder mogen er tegenwoordig alleen maar kosten in rekening worden gebracht voor het niet afgeven van een automatische incasso als deze kosten redelijk zijn en er verder voldoende gratis betaalmiddelen geboden worden. Blijkbaar is er een pin-automaat aanwezig. Die kan daarvoor gebruikt worden.

ve
door verwijderd - 18 nov. 2009 om 16:17
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag kangsio,

Wat ik in jouw bericht beluister, is, dat als je dwars gaat liggen, dat wel eens zou kunnen resulteren in een nog slechtere behandeling van jouw moeder. Als daar duidelijke aanwijzingen voor zijn, dat zou ik even slikken en toelaten dat terecht danwel onterecht de machtiging oneigenlijk gebruikt wordt door dit mogelijk malafide verpleeghuis. Wel zou ik heel goed de vinger aan de pols houden en samen met jouw moeder een wekelijkse contrôle houden op de af- en bijschrijvingen van de desbetreffende rekening. Dan kun je altijd tijdig storneren als er iets onterecht is afgeboekt. Het dubbel declareren van de uren zou ik melden bij de fiod (desnoods anoniem) en/of bij

Klik hier

Sukses en met vriendelijke groet, ReadAC.


Met vriendelijke groet, ReadAC.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ti
tim van leeuwen - 28 sep. 2016 om 18:52
Winkels & webshops

Is dit oplichting of toch niet?

Enkele weken geleden heb ik een koelvries combi met een jaar garantie gekocht via marktplaats bij Witgoed Service C.C. in Best. Nadat ze de koelkast hadden geleverd volgens afspraak heb ik ze contant betaald en 24 uur gewacht met het aanzetten van de koelkast. Na deze 24 uur heb ik de koelkast aangezet en afgewacht tot deze koud genoeg was om er spullen in te zetten. De koelka ... Lees meer

A
A kuijer - 28 sep. 2016 om 18:58
Winkels & webshops

Website vergist zich ik prijs en wilt het product niet leveren. Veranderd tijdens het telefoongesprek de voorwaarden, wat kan ik doen?

Beste,

Het bedrijf http://www.homedesignshops.nl/  heeft een product aangeboden. hetzij Laminaat merk Meister LD95S tegen een bedrag van € 22.25 m2. Nu krijg ik een email met dat er een fout is gemaakt in de prijs. De correct prijs zou € 26,68 m2 moeten zijn. Nu zeggen ze tegen mij dat ik het product niet krijg tegen de prijs waarvoor ik b ... Lees meer

Lo
Lous77 - 28 sep. 2016 om 17:45
Geldzaken & recht

Onterechte vordering van incassobureau betaald, kan ik nu fluiten naar m'n geld?

Ik heb een onterechte vordering gekregen van een incassobureau, van een rekening van Hostway (ja ja, die inderdaad...) die ik gewoon betaald heb.
Omdat de brief van het incassobureau nogal intimiderend was, heb ik maar betaald, met de gedachte dat ik het wel weer terug krijg als blijkt dat het niet klopt.
Nu ik het internet afstruin naar info over incassobureaus, onterechte vorderingen e ... Lees meer