door justforfun 14 okt. 2009 om 21:52
Voeding & gezondheid

Nuchter bloedprikken

weet iemand dit precies?


als je nuchter moet gaan bloedprikken vanaf welk uur mag je dan niet meer eten ?


en mag je wel drinken en/of medicijnen nemen voor je gaat bloedprikken ?


de huisarts zegt volledig nuchter zijn maar op internet is een site die zegt dat je wel water mag drinken en medicatie mag nemen  , dat dat geen invloed heeft op de uitslag van het onderzoek ...

90808 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door stacey - 14 okt. 2009 om 22:02
10353 Antwoorden / 12 Vragen
0

Hoi,


Ligt eraan waarvoor ze bloedprikken, maar als je huisarts dit zegt zal het voor het onderzoek wel noodzakelijk zijn, dus gewoon doen.


Dit zijn de `regels` voor nuchter prikken;


------Als u nuchter moet verschijnen voor het bloedprikken, dan mag u de avond daarvoor vanaf 22.00 uur niets meer eten en drinken. U mag wel uw medicijnen gewoon blijven innemen en u mag ook een beetje water drinken------


ziekenhuis info


Succes,

gu
door gul - 18 okt. 2009 om 11:24
46 Antwoorden / 23 Vragen
0

Hoi,


Je moet 8 uur ervoor niets meer eten of drinken. Als je te lang nuchter bent is dan sommige waardes niet meer betrouwbaar, zoals nuchtere suiker waarde, die is dan te veel zakt. Wij zeggen tegen onze patienten na 24.00 uur niet meer eten of drinken.


Je mag wel je medicijnen innemen met water en evt. een kopje thee en koffie zonder melk en suiker mag ook. Neem suiker medicijnen niet in, want die moet je normaal tijdens het eten innemen.


Veel succes met bloedprikken

door kenwel2 - 18 okt. 2009 om 11:45
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Dag justforfun: Medicatie kun je gewoon innemen s'morgens (ik heb 9 verschillende medicijnen s'morgens) heb dit laatst gevraagd aan de laborant. Ook kun je rustig voordat je gaat prikken, een uurtje of wat van te voren een kopje thee nutigen, alsook een licht ontbijtje (let wel: een beschuitje!) ivm mijn bloedsuiker doe ik dit al jaren. Die site die je hebt gevonden, en die het e.e.a zegt over medicatei innemen: klopt helemaal!


Ik moet om de 3 maanden 'nuchter' bloed laten prikken, en doe dit op deze genoemde manier al meer dan 15 jaar! Uitslagen zijn voor internist. Je huisarts is niet geheel op de hoogte, houdt het daar maar op.


Ik heb suiker, en moet uitkijken met m'n bloedsuikerspiegel.Ook als je geen suiker hebt, gledt het door mij omschrevene. Drink NOOIT geen koffie, dat nu weer niet! Brood en koffie kun je direct na je prik weer nuttigen, ik neem altijd wel brood mee en een flesje mineraalwater naar het lab, zodat ik direct na het prikken wat in mijn maag heb.


Succes, Henri

door kenwel2 - 18 okt. 2009 om 11:58
1574 Antwoorden / 13 Vragen
0

Bijstelling: Het volgende moet ik even rectificeren 'Drink NOOIT geen koffie' is een foutieve opmerking, moet zijn: Drink NOOIT geen kofie met melk of suiker, zwarte koffie mag dus wel...


Mvgr. Henri

door birdies - 18 okt. 2009 om 12:53
6104 Antwoorden / 31 Vragen
0

.......Drink NOOIT geen koffie' is een foutieve opmerking......

Inderdaad: nooit geen = altijd!


door druifje01 - 17 nov. 2009 om 16:23
1712 Antwoorden / 140 Vragen
0

U kunt voor de zekerheid natuurlijk altijd even naar de betreffende afdeling in het ziekenhuis bellen.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

TS
TSD87 - 24 okt. 2016 om 09:16
Computers & telefonie

HP Secure Erase bricked mijn tablet?!

Beste,

Onlangs een HP Elitepad 900 van MP gekocht.
Apparaatje werkte goed, maar ik wou graag een frisse installatie omdat je nooit weet wat de vorige gebruiker heeft geinstalleerd of heeft gedaan.

In het startup menu welke via Power + Vol Down te bereiken is, heb je een optie genaamd Secure Erase.
Deze optie doet wat er al in zijn naam staat, hij verwijderd veilig a ... Lees meer

pa
pauljb - 24 okt. 2016 om 12:00
Geldzaken & recht

Bkr melding kredietlimiet

De bank meldt mij mijn kredietlimiet van 500 euro of hoger op mijn rekening te moeten melden aan BKR.
Mijn kredietlimiet is voor mij bedoeld om zorgeloos boodschappen te kunnen doen: een eventuele incidentele gebruikmaking van de limiet wordt (cf overeenkomst met de bank!) door mij direct weer aangevuld.

Melding aan BKR lijkt me dan ook overbodig net zoals de limiet van de creditca ... Lees meer

ma
marlies - 24 okt. 2016 om 09:21
Winkels & webshops

Skala wil wasmachine niet ophalen

Ik huur al 4 1/2 jaar een wasmachine van Skala. Nu moet ik verhuizen, omdat ik wegens aftakelende gezondheid niet meer voor mezelf kan zorgen. Ik wil het contract gewoon doorbetalen, maar moet nu noodgedwongen de wasmachine in een opslag plaatsen tot april volgend jaar. Skala wil wel ophalen als ze een CIZ verklaring krijgen. Dat is persoonlijke gezondheidsinformatie en dat voor een verhuurbedrijf ... Lees meer