ge
door gerda1 - 21 Mar 2004 om 15:46
Voeding & gezondheid

Pannenkoek recept

Ik zoek al jaren naar het pannenkoek recept, maar dan wel van een pannenkoek die je in een pannenkoek huis kunt eten, deze pannenkoek heeft een totaal andere smaak dan de pannenkoek die je uit een pakje van de supermarkt koopt.Als iemand een goed recept heeft of iemnad die vroeger kok is geweest, of iemnad kent die in deze brance werkt, zou ik doolblij zijn meet een reactievr groet Gerda

8698 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 16 Apr 2004 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit is eigenlijk net als bij appeltaart e.d. Iedereen, of misschien beter gezegd, de meeste zijn creatief met het toevoegen van eieren, melk, zout, citroensap etc. waardoor een eigen recept ontstaat. Misschien is het een kwestie van proberen te analyseren wat u proeft bij een pannekoekenhuis en dat vervolgens thuis uit proberen. Of probeerd u het eens gewoon rechtstreeks, door brutaal te vragen hoe u een vergelijkbare pannekoek kunt maken? Suc6

ve
door verwijderd - 16 Apr 2004 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank je voor je antwoord, maar hier schuilt dus het probleem.
Ik kan er niet achter komen waardoor die speciale smaak wordt veroorzaakt, en vragen in een pannenkoekenhuis levert alleen maar antwoorden op zoals, dit is het geheim van de kok.
vr groet Gerda

ve
door verwijderd - 16 Apr 2004 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Probeer het recept dat je gebruikt eens met een derde deel boekweitmeel.

ve
door verwijderd - 16 Apr 2004 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

dank je wel voor je antwoord, ik ga het van de week gelijk doen
groetjes Gerda

ve
door verwijderd - 19 Apr 2004 om 16:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

probeer deze eens 250 gr bloem 3 eieren 2gr zout 5 dl melk klein scheutje zonnebloemolie bakken in olie


eerst bloem zout ei en 1 dl melk zodat je de klontjes eruit kan roeren en dan de rest van de melk stap voorstap toevoegen


als laatste het scheutje olie erbij


en bakken maar

ve
door verwijderd - 20 Apr 2004 om 14:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi gerda, ik denk de oplossing te weten voor het speciale smaakje aan de panenkoeken, namelijk(oma's recept) geen dure pakken uit de winkel maar gewoon 1 liter volle melk 1 pond zelfrijzend bakmeel 2 a 3 eieren en een snufje zout en,nu komt het, 1 zakje vanillesuiker. bakken met een scheutje zonnebloemolie(niet met boter, i.v.m. veel spetters en walmende rook in de keuken in een zo heet mogelijke koekenpan...Succes, Johan

ve
door verwijderd - 12 Nov 2004 om 18:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,

je bent waarschijnlijk allang uitgebakken, maar omdat ik nieuw ben op
dit  forum lees ik alle berichten nog maar even door. Ik heb ooit
bij een pannenkoekenrestaurant gewerkt en weet wel dat het hem vooral
in de verhouding van de soorten meel zat. Zelf weet ik het niet meer
precies...maar kan het misschien nog wel achterhalen mocht je er nog
naar op zoek zijn. Gr. Wilky





ve
door verwijderd - 12 Nov 2004 om 19:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

wilky ik heb je mail gelezen, en wil graag reageren maar ik kan bij jou reactie terug vinden.


stuur aub nog een berichtje


vr groet Gerda

ve
door verwijderd - 30 Jun 2005 om 20:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, hier komt het...


250 gr zelfrijzende bloem, 25 cl melk, 25 cl water, scheutje olie (geen olijf-), 2 soeplepels kristalsuiker, 1 à 2 zakjes vanillesuiker, snuifje zout, 4 eierdooiers - alles samen in een pot en mixen.  De eiwitten opkloppen en onder het beslag spatelen.  Je kan pannenkoeken best met 2 pannetjes bakken, invetten met boter (veel lekkerder dan olie) en de boter moet lichtjes bruin zijn als je de eerste pannenkoek bakt.  Alleen bijboteren als de bodem van de pan mat is (dan is er niet voldoende restvet).  Eet heel smakelijk: ze zijn heerlijk, dit is een oud-vlaams recept...


 

ve
door verwijderd - 14 Dec 2005 om 14:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het geheim van een goede pannekoek zit hem in de verhouding tussen bloem, melk, ei, boter, rijsmiddel en zoetstof. Verder zijn er een paar dingen waar je op moet letten....


De verhoudingen zijn: Bloem: 100%, melk: 270%, ei:50%, gesmolten boter:45%, bakpoeder 3%, vanillesuiker: 3%. Voor bij U thuis betekend dat: 375 gr. bloem, 1 liter volle melk, 3 eieren, 175 gr. echte roomboter(gesmolten en bijna koud), een koffielepel bakpoeder en een zakje vanillesuiker.En nu aan de slag..........


Meng alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, in een grote kom en met de garde. Nooit met de mixer want dan krijgt U taaie pannekoeken. Als het beslag mooi glad is doet U het even door een zeef in een andere kom om de kleine klontjes uit het beslag te halen. Dan pas voegt U de gesmolten en afgekoelde roomboter al roeren aan het beslag toe. Laat een half uur rusten en dan bakken maar...... De pan lekker heet en invetten met een stuk varkensvet wat u aan een vork heeft geprikt.....smakelijk

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Da
Damien3015 - 28 Apr 2016 om 23:40
Voeding & gezondheid

Wat is de grens in alcoholpercentage in duitland voor een 16 jarige

In duitland is de leeftijdsgrens voor alcohol  18 voor sterke dranken. wikipedia zegt dat drank pas sterke drank is vanaf 15% kan je alles onder de 15%  dan gewoon halen in duitsland als je 16 bent Lees meer

Fr
Frederike te Marvelde - 28 Apr 2016 om 22:03
Geldzaken & recht

Voor tientallen euro's opgelicht door sms-diensten. / Profider betaald gewoon!

T-mobile factureert voor ontvangen sms-diensten, die zo duidelijk herkenbaar 'fout' zijn dat oplichting duidelijk is te herkennen. Toch worden deze bedragen opgevoerd op mijn factuur. Hoe kan dat?
Toelichting
Het betreft de sms-dienst '4239 Telefuture', naar ik nu weet, een zeer bekende malafide partij. In 2011 is er al een zaak geweest bij de codecommissie opgericht door de gemeensch ... Lees meer

Pa
Pascalle Hoofs - 28 Apr 2016 om 19:38
Geldzaken & recht

Contributie Privilege B.V

Lees via internet praktijken die niet kloppen, i.v.m. jaarlijkse contributie Privilege B.V(pretium telefonie)!!! Lees meer