ge
door gerda1 21 mrt. 2004 om 15:46
Voeding & gezondheid

Pannenkoek recept

Ik zoek al jaren naar het pannenkoek recept, maar dan wel van een pannenkoek die je in een pannenkoek huis kunt eten, deze pannenkoek heeft een totaal andere smaak dan de pannenkoek die je uit een pakje van de supermarkt koopt.Als iemand een goed recept heeft of iemnad die vroeger kok is geweest, of iemnad kent die in deze brance werkt, zou ik doolblij zijn meet een reactievr groet Gerda

8978 10 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 16 apr. 2004 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit is eigenlijk net als bij appeltaart e.d. Iedereen, of misschien beter gezegd, de meeste zijn creatief met het toevoegen van eieren, melk, zout, citroensap etc. waardoor een eigen recept ontstaat. Misschien is het een kwestie van proberen te analyseren wat u proeft bij een pannekoekenhuis en dat vervolgens thuis uit proberen. Of probeerd u het eens gewoon rechtstreeks, door brutaal te vragen hoe u een vergelijkbare pannekoek kunt maken? Suc6

ve
door verwijderd - 16 apr. 2004 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dank je voor je antwoord, maar hier schuilt dus het probleem.
Ik kan er niet achter komen waardoor die speciale smaak wordt veroorzaakt, en vragen in een pannenkoekenhuis levert alleen maar antwoorden op zoals, dit is het geheim van de kok.
vr groet Gerda

ve
door verwijderd - 16 apr. 2004 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Probeer het recept dat je gebruikt eens met een derde deel boekweitmeel.

ve
door verwijderd - 16 apr. 2004 om 13:05
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

dank je wel voor je antwoord, ik ga het van de week gelijk doen
groetjes Gerda

ve
door verwijderd - 19 apr. 2004 om 16:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

probeer deze eens 250 gr bloem 3 eieren 2gr zout 5 dl melk klein scheutje zonnebloemolie bakken in olie


eerst bloem zout ei en 1 dl melk zodat je de klontjes eruit kan roeren en dan de rest van de melk stap voorstap toevoegen


als laatste het scheutje olie erbij


en bakken maar

ve
door verwijderd - 20 apr. 2004 om 14:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hoi gerda, ik denk de oplossing te weten voor het speciale smaakje aan de panenkoeken, namelijk(oma's recept) geen dure pakken uit de winkel maar gewoon 1 liter volle melk 1 pond zelfrijzend bakmeel 2 a 3 eieren en een snufje zout en,nu komt het, 1 zakje vanillesuiker. bakken met een scheutje zonnebloemolie(niet met boter, i.v.m. veel spetters en walmende rook in de keuken in een zo heet mogelijke koekenpan...Succes, Johan

ve
door verwijderd - 12 nov. 2004 om 18:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,

je bent waarschijnlijk allang uitgebakken, maar omdat ik nieuw ben op
dit  forum lees ik alle berichten nog maar even door. Ik heb ooit
bij een pannenkoekenrestaurant gewerkt en weet wel dat het hem vooral
in de verhouding van de soorten meel zat. Zelf weet ik het niet meer
precies...maar kan het misschien nog wel achterhalen mocht je er nog
naar op zoek zijn. Gr. Wilky





ve
door verwijderd - 12 nov. 2004 om 19:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

wilky ik heb je mail gelezen, en wil graag reageren maar ik kan bij jou reactie terug vinden.


stuur aub nog een berichtje


vr groet Gerda

ve
door verwijderd - 30 jun. 2005 om 20:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo, hier komt het...


250 gr zelfrijzende bloem, 25 cl melk, 25 cl water, scheutje olie (geen olijf-), 2 soeplepels kristalsuiker, 1 à 2 zakjes vanillesuiker, snuifje zout, 4 eierdooiers - alles samen in een pot en mixen.  De eiwitten opkloppen en onder het beslag spatelen.  Je kan pannenkoeken best met 2 pannetjes bakken, invetten met boter (veel lekkerder dan olie) en de boter moet lichtjes bruin zijn als je de eerste pannenkoek bakt.  Alleen bijboteren als de bodem van de pan mat is (dan is er niet voldoende restvet).  Eet heel smakelijk: ze zijn heerlijk, dit is een oud-vlaams recept...


 

ve
door verwijderd - 14 dec. 2005 om 14:48
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Het geheim van een goede pannekoek zit hem in de verhouding tussen bloem, melk, ei, boter, rijsmiddel en zoetstof. Verder zijn er een paar dingen waar je op moet letten....


De verhoudingen zijn: Bloem: 100%, melk: 270%, ei:50%, gesmolten boter:45%, bakpoeder 3%, vanillesuiker: 3%. Voor bij U thuis betekend dat: 375 gr. bloem, 1 liter volle melk, 3 eieren, 175 gr. echte roomboter(gesmolten en bijna koud), een koffielepel bakpoeder en een zakje vanillesuiker.En nu aan de slag..........


Meng alle ingrediënten, behalve de gesmolten boter, in een grote kom en met de garde. Nooit met de mixer want dan krijgt U taaie pannekoeken. Als het beslag mooi glad is doet U het even door een zeef in een andere kom om de kleine klontjes uit het beslag te halen. Dan pas voegt U de gesmolten en afgekoelde roomboter al roeren aan het beslag toe. Laat een half uur rusten en dan bakken maar...... De pan lekker heet en invetten met een stuk varkensvet wat u aan een vork heeft geprikt.....smakelijk

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ba
bart sonnemans - 26 mei 2016 om 21:39
Geldzaken & recht

Mag de opdrachtgever een bedrag inhouden bij kortere betalingstermijn

Bij ons is een opdrachtgever die bij 15 dagen betalingstermijn 2% van het factuurbedrag in neemt, bij 30 dagen 1% en bij 45 dagen de volledige factuur betaalt. Mag dit? Lees meer

Ge
Germandutchy - 26 mei 2016 om 20:56
Geldzaken & recht

Inwonen bij schoonouders met koophuis en lopende hypotheek

Ik(vrouw 17) leg even mijn situatie uit 
Heden woon in net over de grens in Duitsland. Ik ga naar school en werk in nederland. Omdat ik volgend schooljaar naar een andere school ga die redelijk ver is ben  van plan om bij mijn vriend die nog bij zijn ouders woon in te gaan wonen.

Nu hebben zijn ouders een koophuis en hebben ze nog een hypotheek lopen. Ik weet dat je bij veel hypoth ... Lees meer

ha
hansje klein - 26 mei 2016 om 15:53
Geldzaken & recht

ON-bekwaam en ON-beschoft, de Belastingdienst.....

Ik heb me er ooit over opgewonden, over de derde doorverbonden medewerker van de Belastingtelefoon die on-beschoft gewoon de verbinding verbrak en nooit meer terugbelde. Maar het verhaal van een jong broekie in een nieuw grijs pak, vers van de hogeschool, die de titel Belastinginspecteur mag voeren en een ploeterende burger die als zelfstandige in de bouw sinds de crisis niet ècht niet kan rondkom ... Lees meer