Li
door Lia Wolf May 27, 2016 om 15:30
Voeding & gezondheid

Scallibor teken- en vlooienband

Wij hebben 3 (kleine) honden. De laatste jaren gebruiken wij een teken- en vlooienband van Scallibor tegen de teken en vlooien.
Zo ook dit jaar. Maar wij hebben de indruk dat of de vlooien en teken resistent worden voor de banden of de kwaliteit van deze banden is minder geworden. De prijs van deze banden zijn minimaal € 17,00 per stuk. Komen of zijn er maar klachten binnen gekomen.
Met vriendelijke groet
Lia Wolf
[edit - red.]

1013 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tenormin
door tenormin - May 27, 2016 om 19:38
16828 Antwoorden / 108 Vragen
2

Hallo Lia, ten eerste, u zit op een openbaar forum. Haalt u met de bewerk knop uw telefoonnummer weg.
De Scalibor teken- en vlooienband werkt best nog wel, alleen kan het zijn dat uw honden er aan gewend zijn geraakt. Kan de oorzaak zijn. Eens een ander merk proberen. Helpt vast. U kan, als u dit natuurlijk ziet zitten, ook overgaan tot het eens per maand geven van ampullen, tussen de schouderbladen aan te brengen. Hebben ze in ieder geval ook een band minder om hun nekjes.

Ma
door Mat Matheij - May 27, 2016 om 21:10
986 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het kan inderdaad zo zijn dat de vlooien en teken resistent zijn geworden tegen de in deze band toegepaste stof. Ander fabrikaat toepassen waarbij uiteraard van belang is dat deze afwijkt van het werkzame bestanddeel in de huidige band.

gerbera
door gerbera - May 27, 2016 om 22:25
7361 Antwoorden / 14 Vragen
0

Dat vlooien en of teken resistent worden tegen de stoffen die in de band verwerkt zijn lijkt mij sterk. Tenzij alle dieren met een dergelijke band rondlopen. Om resistent te worden moeten vlooien en of teken langdurig aan deze stoffen worden blootgesteld. En de bedoeling van zo'n band is juist dat ze verdwijnen. Mogelijk dat er andere werkzame stoffen gebruikt worden die minder goed werken. Zou dus, zoals al is opgemerkt, een ander merk proberen.

akkerdistel
door akkerdistel - May 28, 2016 om 01:19
1790 Antwoorden / 3 Vragen
0

Wat doet u naast de vlooienband nog meer om de vlooien en teken weg te houden?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Le
Leny van der Plas - Apr 19, 2024 om 19:46
Geldzaken & recht

Klarna, aanmaning niet besteld artikel

Op 6 februari krijg ik een pakket toegestuurd (door de brievenbus) enkel met mijn naam en adres zonder kenmerk door wie het is verstuurd. In het pakket zit een trainingsbroek zonder verzendbrief o.i.d. ik kon het dus ook niet terugsturen aangezien verzender niet bekend was.

Op 3 april krijg ik een brief toegestuurd van Klarna met de kosten van de broek met  aanmaningskosten.
Direc ... Lees meer

Sp
Sportfan1998 - Apr 24, 2024 om 07:51
Huishouden & energie

Onderbuurman haalt stroom eraf

Mijn onderbuurman haalt mijn stroom en warm water eraf omdat hij last heeft van mijn normale woongeluiden. Hij is mij echt aan het wegpesten. 2 dagen geleden heeft hij mij 12 uur zonder gelaten. Als ik aanklop doet hij niet open en de verhuurder wil niks doen en vindt dat ik dit zelf maar moet oplossen.  Alleen de onderbuurman heeft toegang tot de meterkast.
Wat kan ik doen en bij wie kan ... Lees meer

Ma
MartinG010 - Mar 14, 2024 om 12:04
Computers & telefonie

Agressieve verkoop en misleidende informatie door Ziggo/Vodaphone ivm glasvezel

Ik heb inmiddels 4x iemand aan de deur gehad en 10x aan de telefoon van Ziggo/Vodaphone. Ze melden zich met de opmerking dat ze bellen om een afspraak te maken voor het aansluiten van glasvezel. Als je niet direct geinteresseerd bent, zeggen ze dat de wijk wordt omgezet naar glasvezel en dat je straks geen internet meer hebt als je hier geen gebruikt van maakt. Hierbij geven ze het idee dat dit Zi ... Lees meer