J. Schipper
door J. Schipper May 1, 2016 om 16:38
Voeding & gezondheid

Spijt van babybeentjes in de zon

Geen vraag maar geschrokken van de informatie door de dematoloog. 50 jaar geleden zette ik bij mooi weer de kinderwagen met mijn dochtertje erin in de zon, althans alleen haar beentjes, niet ingesmeerd. Hoofdje in de schaduw, in een grote tuin op het zuiden met veel fruitbomen.  Ik dacht goed te doen als vit. D voor haar. Haar beentjes werden donkerbruin. In de jaren daarna las ik pas over de gevaarlijke werking en risico's door zonlicht op onbeschermde huid.
Al jarenlang heeft ze een hele rare plek op haar been. Ze zegt dat de dokter zegt dat het geen huidkanker is, maar ik ben er niet gerust op. Ik heb al jarenlang heel veel spijt dat ik dat toen zo deed, maar dan troost ik me weer een beetje  met de gedachte dat ik toen echt niet op de hoogte was van de risico's.

1205 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

gerbera
door gerbera - May 1, 2016 om 16:46
7360 Antwoorden / 14 Vragen
0

Ik zou toch maar iets meer vertrouwen in de dokter hebben maar mocht u niet gerust zijn vraag dan een doorverwijzing naar een specialist of vraag een andere arts naar zijn mening.  Vroeger wist men niet beter en was huidkanker nagenoeg nog onbekend.

tijger1
door tijger1 - May 1, 2016 om 17:13
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

U hoeft zich niet bezwaard te voelen. Dat deed echt iedereen vroeger. Een "gezond"  kleurtje krijgen in de zomer. 

Laat uw dochter zich doorverwijzen voor de zekerheid en uw geruststelling.

zoekster1
door zoekster1 - May 1, 2016 om 17:36
1583 Antwoorden / 3 Vragen
0

Of het nu kanker is of niet, het kan helemaal geen kwaad om de dermatoloog eens naar de plek te laten kijken. Kan ook eczeem oid zijn, wat doorgaans goed te behandelen is.

hansje klein
door hansje klein - May 1, 2016 om 18:30
3037 Antwoorden / 62 Vragen
0

Is uw dochter hier dan óók niet gerust op? Lees dan sámen eens meer over rare vlekken en de bijbehorende namen die weer gegoogled kunnen worden. Een beetje huisarts kan dat óók samen met uw dochter doen en aantonen wat het dan wèl voor een vlek is. Pas wanneer de huisarts twijfelt zal de dermatoloog verder moeten onderzoeken.

Veel rare en storende vlekken kunnen verijst worden of ingesmeerd. Ook het wegsnijden onder plaatselijke verdoving en in het laboratorium laten onderzoeken is een optie.

huidkanker

tenormin
door tenormin - May 1, 2016 om 18:36
16828 Antwoorden / 108 Vragen
0

Ach @ jaripam, daar moet u zich nu niet meer schuldig over voelen, hoor. "Vroeger" werden er immers ook nog sigaretten op tafel gezet als er visite kwam. Wisten we toen veel. Laat voor de zekerheid een dermatoloog bij uw dochter er naar kijken, hij/zij ziet het in een oogopslag.

gerbera
door gerbera - May 1, 2016 om 22:36
7360 Antwoorden / 14 Vragen
0

@hansje klein schreef; Is uw dochter hier dan óók niet gerust op? Lees dan sámen eens meer over rare vlekken en de bijbehorende namen die weer gegoogled kunnen worden.
Begin hier in elk geval niet aan want voor je het weet blijk je dan de meest ergste aandoening te hebben.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Edouardus
Edouardus - Apr 21, 2024 om 14:27
Voeding & gezondheid

Schuursponsjes en micro-plastic

Bij het doen van de vaatwas gebruikten we altijd een schuursponsje met een blauwe toplaag, gekocht bij een van de grootgrutters van Nederland. Je hebt ze ook met een groene toplaag. Sinds een paar maanden gebruiken we hiervoor een wit afwasteiltje. Bij het ledigen van dit witte teiltje zag ik allemaal heel kleine blauwe plastic deeltjes in het laatste afwaswater zweven en op de boden drijven. Ni ... Lees meer

xc
xce - Apr 22, 2024 om 16:23
Auto & vervoer

Distributie riem

wil me aan sluiten voor het probleem van de van de peugeot 208-bj-2022-km 24000-nog geen rdw oproep gehad-hoe nu verder Distributie riem. Lees meer

TeuntjeDK
TeuntjeDK - Apr 22, 2024 om 16:07
Geldzaken & recht
TROUW weigert op te zeggen of te communiceren en blijft aanmaningen sturen

TROUW weigert op te zeggen of te communiceren en blijft aanmaningen sturen

Goedenmiddag,   In november vorig jaar wilde ik om financiele redenen mijn abonnement bij TROUW (van DPG Media) opzeggen. Via de website was dit geen probleem en ik krijg een mailtje dat ik snel een bevestiging van de opzegging zou ontvangen. Hier is echter nooit een antwoord op gekomen.  Ik heb mijn betaling gestorneerd en hierop kreeg ik wel een mailtje dat er betaald moest worden anders ... Lees meer