sp
door spamthejay 9 mei 2011 om 14:19
Voeding & gezondheid

Stopzetten fit 4 free automatisch incasso

Dik 2 jaar geleden heb ik mijn abonnement bij Fit 4 Free (fitnesscentrum) opgezegd. Bij het abonnement zat een pasje waarmee je, naast entree tot het gebouw, ook korting ontving bij bepaalde winkels. Na opzegging kwam ik er na enkele maanden achter dat er maandelijks 2,95 EUR werd afgeschreven door Fit4Free.

Bij navraag bleek dit voor het pasje te zijn. En het kon alleen worden stopgezet als ik het pasje inleverde (waar ze voor het gemak niks over gemeld hebben bij het beëindigen van het abonnement). Dit had ik inmiddels al lang niet meer. Ik legde uit dat het pasje nog nooit gebruikt was- en ook niet gebruikt werd. Dit zouden ze zo kunnen opzoeken in hun database (het was zo'n pasje met magneetstrip). Bovendien lijkt het me geen probleem om het pasje te blokkeren. Dit bleek allemaal onmogelijk. Nu zijn we al 2 jaar verder en ze schrijven nog steeds geld van m'n rekening af.

Het blijkt dat ik er alleen af kan komen als ik nog eens 25 EUR betaal (zonder het pasje in te hoeven leveren). Dus dan is op magische wijze het pasje wel opeens onklaar te maken?

Wat kan ik hier tegen doen? Het gaat me puur om het principe van deze afperserij. Ik heb al aangevraagd bij mijn bank om het automatisch incasso te blokkeren. De ABN stuurt mij dan een zgn. "rode stopkaart" die ik naar Fit4Free kan sturen, zodat zij hier officieel van op de hoogte zijn.
Wat betreft het pasje: hier de algemene voorwaarden. Ik heb per mail een discussie met ze gevoerd over artikel 1g en 1h (Algemene voorwaarden F4F). Die luiden:

"g. Bij verlies of diefstal of anderszins in het ongerede raken van de Fit For Free pas, blijven de betalingsverplichtingen onverminderd van kracht. Een vervangende pas kan tegen betaling van 25,- worden verkregen.
h. Na beëindiging van het lidmaatschap kan de Fit For Free pas, die dan nog de functie van kortingspas heeft, behouden worden. Met de kortingspas worden kortingen verkregen bij deelnemende bedrijven. De vergoeding hiervoor bedraagt 2,95 per maand. Betaling dient maandelijks via automatische incasso te geschieden. Deze betaling is verschuldigd tot dat de pas is ingeleverd bij de Fit For Free vestiging."


Er is geen borg betaald voor het pasje. Wat mij betreft staat hier dat ik in geval van een kwijtgeraakt pasje voor 25,- EUR een nieuwe kan krijgen. Maar die hoef ik niet. Er staat niet expliciet dat ik verplicht ben 25,- EUR te betalen bij verlies of diefstal, toch? Zit er niet een hiaat in hun algemene voorwaarden, want zoals het er nu staat kan je dus nooit van die 2,95 EUR per maand afkomen (behalve door een nieuwe te halen en die meteen weer in te leveren).

Hoe kan ik het automatisch incasso stoppen en in m'n recht staan?

3351 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door kiran - 9 mei 2011 om 14:59
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@spamdejay

Is balen, maar naar mijn mening staat het antwoord er al.
Niet inleveren v/d pas: gaat verder a €2,95 p.mnd. als kortingspas.
Inleveren: alles stopt.

In dit geval is de pas niet ingeleverd.
Denk dat u er niet onderuit komt die €25,- te betalen.

door sonjaatje - 9 mei 2011 om 15:26
1961 Antwoorden / 1 Vragen
0

Er staat duidelijk dat het pasje in gebruik blijft tegen betaling totdat ie wordt ingeleverd.
Je hebt de pas niet meer dus de enige manier om er vanaf te komen is om die 25 euro te betalen.

door loreleigil - 11 mei 2011 om 15:18
678 Antwoorden / 3 Vragen
0

Er staat letterlijk dat bij verlies of diefstal voor € 25,- een nieuwe pas wordt geleverd. Uw pas bent u kwijt. Er staat ook dat u, na beëindiging van het contract, nog € 2,95 per maand betaalt voor de kortingspasfunctie. Door de pas in te leveren, kunt u onder de betaling van € 2,95 uit komen. U heeft geen pas meer om in te leveren, dus moet u voor € 25,- een nieuwe aanschaffen. Dán kunt u die inleveren en betaalt u ook geen € 2,95 meer. Ik vind de voorwaarden heel helder en duidelijk. Om dit dan 'afperserij' te noemen gaat te ver, u bent akkoord gegaan met deze voorwaarden en als je een abonnement opzegt, is het heel logisch om die door te lezen. Dan had u meteen uw pas in kunnen leveren en had het u geen twee jaar lang € 2,95 per maand en € 25,- voor een nieuwe pas gekost.

me
door mek1967 - 13 aug. 2014 om 13:36
10 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik heb dus nu hetzelfde als meneer hierboven.
ik heb toen nog aan de balie gevraagd moeten jullie het pasje terug en er werd gezegd NEE.


Nu 1,5 jaar later krijg ik ineens een rekening en meteen maar de incassokosten erbij.

IK heb gebeld, wacht je eerst een uur voor 1 euro per gesprek en en de belkosten, na 1 uur opgehangen niemand aan de lijn. weer bellen na het bandje kost 1e euro per gesprek gewoon in gesprek. weer opnieuw na 30 minuten eindelijk iemand aan de lijn.
verhaal uitgelegd en gedaan en dan wordt je nog uitgemaakt voor leugenaar ook.

Alleen maar omdat je je pasje niet inlevert en als je het vraagt aan de balie zeggen ze hoeft niet.

Ik ga proberen maatregelen te nemen maar ik weet nog niet hoe.

Iemand tips??????

mvg

door tijger1 - 13 aug. 2014 om 13:45
31485 Antwoorden / 15 Vragen
0

Tips?

Tik Fit for Free in in het zoekvak en lees de reactie.

me
door mek1967 - 29 aug. 2014 om 11:29
10 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo Allemaal,

heb nu dus de brief ingestuurd van tros radar.
Krijg ik nu dus weer brief terug van FFF dat ik een pasje kan kopen van 15 euro die kunnen ze dan innemen en het resterende geldbedrag betalenen dan ben ik er vanaf.

Dit ben ik natuurlijk niet van plan.

Wat kan ik nu doen?
wie heeft er nu nog tips?
Ik heb de brief ingestuurd van de professor en nog is het niet goed of geregeld.

mvg

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

eekje0 - 27 mei 2017 om 00:45
Winkels & webshops
Post.nl belazerd de boel

Post.nl belazerd de boel

ik heb een tracking gevolgd van een belangrijk pakket die maandag  22 mei geleverd zou worden tussen 11.00/13.30 uur
ik heb gewacht tot bijna half 5 en nog eens geprobeert te volgen, stond er ineens dat wegens omstandigheden het pakket vertraagd was en nog bezorgd kon worden tot 21.30 uur.
ik persoonlijk gechat met post.nl en die keek alles na, kwam goed zei die.
ok 22.00uur nog nik ... Lees meer

Co
Cor Kwakkel - 24 mei 2017 om 17:13
Auto & vervoer

Snelheid Speed pedelec.

Beste Lezer,

Mijn speed pedelec, een Gazelle Cityzen speed rijd gps gemeten 40 kilometer per uur. er word her en der geadverteerd door gazelle dat de speed pedelec 45 kilometer per uur zou halen, in de echte wereld werkt dit dus niet.

Op zich is het geen probleem, maar ik heb vandaag het gele kenteken binnen gekregen , en volgens de wet is mijn speed pedelec nu een brommer en ... Lees meer

Ka
Kate2310 - 25 mei 2017 om 10:23
Winkels & webshops

Wat te doen indien bestelling webshop niet aankomt?

Ik heb een week geleden een dure stijltang van CHI besteld op de website www.haarfabriek.be dat onderdeel uitmaakt van www.dutchhairshop.nl lid van Thuiswinkel.org. Op de website garanderen ze dat indien de bestelling voor 22 uur besteld is deze die dag nog verzonden wordt met Post.NlL. Ik heb nog steeds niets ontvangen. Wanneer ik hun probeer te bereiken krijg ik te horen dat ze telefonisch en pe ... Lees meer