sp
door spamthejay - 09 May 2011 om 14:19
Voeding & gezondheid

Stopzetten fit 4 free automatisch incasso

Dik 2 jaar geleden heb ik mijn abonnement bij Fit 4 Free (fitnesscentrum) opgezegd. Bij het abonnement zat een pasje waarmee je, naast entree tot het gebouw, ook korting ontving bij bepaalde winkels. Na opzegging kwam ik er na enkele maanden achter dat er maandelijks 2,95 EUR werd afgeschreven door Fit4Free.

Bij navraag bleek dit voor het pasje te zijn. En het kon alleen worden stopgezet als ik het pasje inleverde (waar ze voor het gemak niks over gemeld hebben bij het beëindigen van het abonnement). Dit had ik inmiddels al lang niet meer. Ik legde uit dat het pasje nog nooit gebruikt was- en ook niet gebruikt werd. Dit zouden ze zo kunnen opzoeken in hun database (het was zo'n pasje met magneetstrip). Bovendien lijkt het me geen probleem om het pasje te blokkeren. Dit bleek allemaal onmogelijk. Nu zijn we al 2 jaar verder en ze schrijven nog steeds geld van m'n rekening af.

Het blijkt dat ik er alleen af kan komen als ik nog eens 25 EUR betaal (zonder het pasje in te hoeven leveren). Dus dan is op magische wijze het pasje wel opeens onklaar te maken?

Wat kan ik hier tegen doen? Het gaat me puur om het principe van deze afperserij. Ik heb al aangevraagd bij mijn bank om het automatisch incasso te blokkeren. De ABN stuurt mij dan een zgn. "rode stopkaart" die ik naar Fit4Free kan sturen, zodat zij hier officieel van op de hoogte zijn.
Wat betreft het pasje: hier de algemene voorwaarden. Ik heb per mail een discussie met ze gevoerd over artikel 1g en 1h (Algemene voorwaarden F4F). Die luiden:

"g. Bij verlies of diefstal of anderszins in het ongerede raken van de Fit For Free pas, blijven de betalingsverplichtingen onverminderd van kracht. Een vervangende pas kan tegen betaling van 25,- worden verkregen.
h. Na beëindiging van het lidmaatschap kan de Fit For Free pas, die dan nog de functie van kortingspas heeft, behouden worden. Met de kortingspas worden kortingen verkregen bij deelnemende bedrijven. De vergoeding hiervoor bedraagt 2,95 per maand. Betaling dient maandelijks via automatische incasso te geschieden. Deze betaling is verschuldigd tot dat de pas is ingeleverd bij de Fit For Free vestiging."


Er is geen borg betaald voor het pasje. Wat mij betreft staat hier dat ik in geval van een kwijtgeraakt pasje voor 25,- EUR een nieuwe kan krijgen. Maar die hoef ik niet. Er staat niet expliciet dat ik verplicht ben 25,- EUR te betalen bij verlies of diefstal, toch? Zit er niet een hiaat in hun algemene voorwaarden, want zoals het er nu staat kan je dus nooit van die 2,95 EUR per maand afkomen (behalve door een nieuwe te halen en die meteen weer in te leveren).

Hoe kan ik het automatisch incasso stoppen en in m'n recht staan?

2734 6 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

door kiran - 09 May 2011 om 14:59
2791 Antwoorden / 0 Vragen
0

@spamdejay

Is balen, maar naar mijn mening staat het antwoord er al.
Niet inleveren v/d pas: gaat verder a €2,95 p.mnd. als kortingspas.
Inleveren: alles stopt.

In dit geval is de pas niet ingeleverd.
Denk dat u er niet onderuit komt die €25,- te betalen.

door sonjaatje - 09 May 2011 om 15:26
1958 Antwoorden / 1 Vragen
0

Er staat duidelijk dat het pasje in gebruik blijft tegen betaling totdat ie wordt ingeleverd.
Je hebt de pas niet meer dus de enige manier om er vanaf te komen is om die 25 euro te betalen.

door loreleigil - 11 May 2011 om 15:18
679 Antwoorden / 3 Vragen
0

Er staat letterlijk dat bij verlies of diefstal voor € 25,- een nieuwe pas wordt geleverd. Uw pas bent u kwijt. Er staat ook dat u, na beëindiging van het contract, nog € 2,95 per maand betaalt voor de kortingspasfunctie. Door de pas in te leveren, kunt u onder de betaling van € 2,95 uit komen. U heeft geen pas meer om in te leveren, dus moet u voor € 25,- een nieuwe aanschaffen. Dán kunt u die inleveren en betaalt u ook geen € 2,95 meer. Ik vind de voorwaarden heel helder en duidelijk. Om dit dan 'afperserij' te noemen gaat te ver, u bent akkoord gegaan met deze voorwaarden en als je een abonnement opzegt, is het heel logisch om die door te lezen. Dan had u meteen uw pas in kunnen leveren en had het u geen twee jaar lang € 2,95 per maand en € 25,- voor een nieuwe pas gekost.

me
door mek1967 - 13 Aug 2014 om 13:36
10 Antwoorden / 2 Vragen
0

Ik heb dus nu hetzelfde als meneer hierboven.
ik heb toen nog aan de balie gevraagd moeten jullie het pasje terug en er werd gezegd NEE.


Nu 1,5 jaar later krijg ik ineens een rekening en meteen maar de incassokosten erbij.

IK heb gebeld, wacht je eerst een uur voor 1 euro per gesprek en en de belkosten, na 1 uur opgehangen niemand aan de lijn. weer bellen na het bandje kost 1e euro per gesprek gewoon in gesprek. weer opnieuw na 30 minuten eindelijk iemand aan de lijn.
verhaal uitgelegd en gedaan en dan wordt je nog uitgemaakt voor leugenaar ook.

Alleen maar omdat je je pasje niet inlevert en als je het vraagt aan de balie zeggen ze hoeft niet.

Ik ga proberen maatregelen te nemen maar ik weet nog niet hoe.

Iemand tips??????

mvg

door tijger1 - 13 Aug 2014 om 13:45
25205 Antwoorden / 13 Vragen
0

Tips?

Tik Fit for Free in in het zoekvak en lees de reactie.

me
door mek1967 - 29 Aug 2014 om 11:29
10 Antwoorden / 2 Vragen
0

Hallo Allemaal,

heb nu dus de brief ingestuurd van tros radar.
Krijg ik nu dus weer brief terug van FFF dat ik een pasje kan kopen van 15 euro die kunnen ze dan innemen en het resterende geldbedrag betalenen dan ben ik er vanaf.

Dit ben ik natuurlijk niet van plan.

Wat kan ik nu doen?
wie heeft er nu nog tips?
Ik heb de brief ingestuurd van de professor en nog is het niet goed of geregeld.

mvg

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Be
Berrykoek - 01 May 2016 om 10:57
Vakantie & reizen

Hebben meer mensen slechte ervaring met reisbureau Tui?Na boeking de prijs veran

Het is mij nu twee keer overkomen dat we een reis boeken bij reisbureau Tui,betalen en dan de volgende dag gebeld worden dat de prijs niet klopt en of we nog maar willen bijbetalen.Terwijl de zelfde reis nog dagen word aangeboden voor de prijs die wij boekten.Bij navraag in mijn omgeving overkomt dat meer mensen.Misschien dat U progamma daar eens aandacht aan wil besteden want in mijn ogen is dit ... Lees meer

fr
frans56 - 01 May 2016 om 12:44
Geldzaken & recht

Vraag over erfenissen

Hallo Iedereen

Heb twee vragen over erfenissen. kan de antwoorden op deze vragen niet vinden op internet
  
Vraag 1: een erfenis kan zuiver aanvaard worden of beneficair aanvaard worden of afgewezen worden.  Bestaat er ook een mogelijkheid om aan te geven dat de notaris het deel wat ik (eventueel) zou ontvangen naar een bepaald goed doel gaat, en dus niet eerst gestort word o ... Lees meer

ro
robenzijnvraag - 01 May 2016 om 12:59
Voeding & gezondheid

Geld meenemen 1e afspraak tandarts?

Hallo,
ik heb nu geen vasye tandarts meer maar moet toch weer gaan.
Nu had ik een afspraak gemaakt bij eennieuwe tandarts, en ze vragen mj of ik al gelijk 100 euro mee wil nemen.
is dit normaal? Hier heb ik nog nooit van gehoord.\
Wie heeft het juiste antwoord..ik denk al dat ik een andere ga zoeken want ik vind dit maar vreemd.

met vriendelijke groet,
Rob Lees meer