Vis in blik even gezond?
Hallo,
We weten tegenwoordig allemaal dat vette verse vis eten erg gezond is, maar geld dat ook voor vis in blik. Zoals tonijn in blik of zalm. Weet iemand raad.
Vriendelijke groeten, Helmama.
Of het gezond is weet ik niet, maar het is wel smerig.
Graten zitten er lekker helemaal doorheen en gaar gekookt, kun je nagaan hoe het gesterriliseerd wordt.Ook goede vitamines zullen er niet veel meer in zitten.
Is vis in blik even gezond als verse vis?
Tonijn is tonijn. Dat betekent dat er qua voedingswaarde niets veranderd, of hij nu in blik zit of vers is. Bij tonijn in blik is het wel belangrijk te letten op de olie waarin de tonijn gemarineerd is. Kies altijd voor plantaardige olie en laat de tonijn goed uitlekken. Het meest mager is tonijn in water Tijd voor Vis
--Ik maak vaak pasta met tonijn of zalm uit blik. Is vis uit blik net zo gezond als verse vis? Ja! Vis is gezond vanwege de unieke visvetzuren die erin zitten ...
Ik eet regelmatig haring in tomatensaus uit blik en daar is niks mis mee.
Tonijn uit blik meng ik met een tonijnsalade van een bekendmerk voor op toastjes en stokbrood en is bij de hele fam.een succes.
Neem wel tonijn in plantaardige olie, wel goed laten uitlekken.
Vis is en blijft vis.
Als het goed is ingeblikt zal er weinig of geen verschil zijn tussen deze en verse vis, welke zelfs al vaak ingevroren is geweest.
Let wel op waarmee de vis is ingeblikt en de toevoegingen om sommige visgerechten en smaak mee te geven.
Een sardientje op z'n tijd is ook niet verkeerd, groet,
Uncle Willy
dan moet je wel de vette vis eten , en dat zijn de meeste vissoorten met een A behalve paling want daar zitten de verkeerde vetten in.
ik weet trouwens niet of deze in blik zit. wel voorverpakt.
paling zit ook in blik, en paling is niet aan te bevelen, net als garnalen, omdat deze veel cholesterol bevatten.
Maar gaat het je alleen om de omega3 dan kun je beter en goedkoper levertraan slikken.
Dag helmama,
Als je haring, zalm of makreel in blik gebruikt op naturelbasis(dus waterbasis) of zonnebloemolie, dan is dit minder gezond dan op basis van olijfolie. Op olijfoliebasis is de reductie van de goede vetzuren bij het inblikken te verwaarlozen en is het produkt minstens zo gezond als vers. Let er dus op dat het olijfolie moet zijn en dat is in de winkel vaak moeilijk te vinden. Verse vis en ingeblikt vis op basis van olijfolie is rijk aan eiwitten (100 gr staat gelijk aan 50% van onze dagelijkse behoefte aan eiwitten) en rijk aan vitamine A. B12 en D. Maar het zijn toch met name de vetzuren die zo gezond zijn. Dan gaat het om omega 3-6-9 vetzuren en dan vooral de omega 3 vetzuren. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Hoe minder je verzadigde vetten en hoe meer je onverzadigde vetten neemt, hoe beter dat is voor de cholestoralgehalte, de hartconditie en de bloeddruk. Wel is belangrijk om niet te overdrijven omdat vis ook andere stoffen bevat die bij een teveel minder goed zijn. Twee a drie keer per week een redelijke portie is uitstekend. Op die "visdagen" is het niet onbelangrijk om wat meer water te drinken (ongeveer een 1/2 liter meer).
Eet smakelijk, Read2.
Een toevoeging op het goede antwoord van Read:
"Dan gaat het om omega 3-6-9 vetzuren en dan vooral de omega 3 vetzuren"
Naast de omega 3-6-9 vetzuren, bestaan er ook andere omega vetzuren, voorbeelden hiervan zijn het omega 7 of omega 11 vetzuur, deze zijn alleen veel minder bekend. Omega 3 is inderdaad het belangrijkste vetzuur omdat (bij de meesten) het menselijk lichaam zelf geen omega 3 vetzuur kan aanmaken, terwijl we -gezien vanuit ons westers voedingspatroon-, veel meer omega 3 vetzuur zouden moeten binnenkrijgen t.o.v. de hoeveelheid omega 6 vetzuur wat we binnenkrijgen. Een goede verhouding van innname omega 3 - omega 6 vetzuur is dus belangrijk.
Veel minder belangrijk is het omega 9 vetzuur. Dit vertzuur heeft geen effect of invloed op de verhouding omega 3 - omega 6 vetzuur in ons lichaam. Omega 9 heeft (net als de andere vetzuren die ik daarnet noemde) enkel effect op de 'grote balans'; die van de hoeveelheid MOV ten opzichte van de hoeveelheid VV in ons lichaam.
Het is dus niet zo dat de de vetzuren omega 3-6-9 de belangrijksten van allemaal zijn; omega 3 (en de verhouding met omega 6) is inderdaad belangrijk, maar omega 9 is een stuk minder belangrijk in ons lichaam. De reden waarom toch al die visoliefabrikanten kiezen voor een 3-6-9 supplement, laat zich raden; het bekt lekker en kan zodoende goed worden verkocht.
Tot slot meld ik dat levertraan geen goede optie is om de meervoudig onverzadigde vetzuren binnen te krijgen (dit werd wel gemeld -niet door Read overigens-). Levertraan staat bol van de (vetoplosbare en potentieel toxische) vtaminen A en D en kan bij een overdosis ernstige gezondheidsklachten te weeg brengen.
Groet Richard
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Afvoer verstopt
Hoi,
Momenteel hebben wij thuis erg veel last van terugkomende verstoppingen in onze afvoer. Ik probeer het telkens zelf op te lossen, maar zonder succes. Nu ben ik op zoek gegaan naar een loodgieter alleen vind ik de prijs echt belachelijk duur.
Is er ergens een redder in nood met de gouden tip? Of weet er iemand een loodgieter die goedkoper is en netjes te werk gaat??
...
Lees meer
Onaangekondige prijsverhoging sportschool
Goedendag,
vanmiddag een onaangename verassing tijdens het nalopen van de financiele administratie. SInds 1 november 2023 heb ik een abonnement bij een sportschool. Deze sportschool heeft, zonder het aan mij bekend te maken, de abonnementsprijs verhoogd. Ik ben niets te beroerd om te betalen, laten we dat voorop stellen. Ik wil echter wel graag op tijd weten dat er een prijsverhoging aa
...
Lees meer
Hogen kosten geneesmiddel vanwege logistieke problemen generiek middel.
Beste,
Recentelijk moest ik bij zorgverzekeraar CZ fiks bijbetalen voor een niet-preferent geneesmiddel.
Vanwege logistieke noodzaak werd mij het patentmiddel i.p.v. het generieke preferente middel meegegeven. Daardoor is er nu € 52,95 in rekening gebracht.
Normaliter zijn de kosten € 6,29, een verschil van € 46,66 dus.
Het gaat om het anti-epilepticum Lamotrigine.
...
Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer