jd
door jdij Jan 7, 2016 om 19:58
Winkels & webshops

Catawiki onveili(n)g

Ik had in oktober 2015 had ik een profiel aangemaakt op Catawiki een object ter verkoop aangeboden. Het object was getaxeetr door een specialst met een waarde van € 165,=  Ik had de minimale prijs op € 150 bepaald om de Catawiki site.
Na afloop van de veiling bleek dat het betreffende object (niet voor minimaal € 150) maar voor slechts € 20,= verkocht was. Dit leek mij uiteraard niet juist. Ik had immers aangeven het object voor minimaal € 150 te willen verkopen.
Catawiki stond erop dat ik het object moest verkopen voor € 20,= en op zou sturen naar de koper. Ondanks correspondentie met Catawiki, bleven ze bij hun standpunt. Niet alleen dreigde Catawiki met een boete factuur, maar ze zijn zelfs zover gegaan dat ze me een boetefactuur hebben toegezonden en met dwingen om deze te betalen. 
En die boetefactuur is nu gebaseerd op de verkoopwaarde van € 150,=. Catawiki wil 50% van de € 150 zien plus kopers-commisie plus verkopers-commisie is totaal € 80. Catawiki lijkt hiermee toch wel erg op een Siciliaanse Organisatie


Ik heb telkens met catawiki gecorespondeerd en ze uitegelgd hoe het zit.

Steevast loop ik tegen een muur op en krijg reactie zoals onderstaand:






















Catawiki heeft het kavel niet voor u verkocht, de hoogste bieding voor het kavel is €20,-
Het aanbieden van een kavel brengt risico's met zich mee, en in dit geval bracht het kavel niet meer op dan €20,-. U kunt niet dan alsnog beslissen om het niet te verkopen, u bent dan verplicht het te leveren aan de hoogste bieder.


Wij hebben zeker geen onwil tegen verkopers maar een verkoper kan niet na een winnend bod beslissen om een kavel niet te verkopen. Er zijn meerdere mails geweest over deze case.


Er kan niet meer inhoudelijk op deze zaak ingegaan worden dan we al hebben gedaan.
De boetefactuur is gebaseerd op de geschatte waarde, dit is heel iets anders dan een minimale opbrengst op een veiling.


Kort samengevat: Het kavel heeft niet opbracht wat u graag zou willen. Hierdoor heeft u het kavel niet verzonden. Na veel mails tussen mijn collega's en u is besloten om het kavel te annuleren. Hieraan zitten voorwaarden verbonden.


Ik kan de factuur die nu nog openstaat niet voor u intrekken.










8615 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

aurora1
door aurora1 - Jan 8, 2016 om 01:46
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Was de veilingmeester wel akkoord gegaan met uw "reserve price"?

Cookies
door Cookies - Jan 8, 2016 om 10:11
13336 Antwoorden / 36 Vragen
1

De minimumprijs moet door de veilingmeester worden bepaald. Als de minimumprijs door jou zelf is bepaald, mag het item gewoon voor een lagere prijs worden verkocht. Voortaan even de regeltjes door lezen voordat je ergens aan begint.

edrick3
door edrick3 - Jan 8, 2016 om 12:43
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

De veilingvoorwaarden wel eens gelezen?

  • Kavels starten op 1 euro

    Alle kavels starten op 1 euro. Voor kavels met een hoge verwachte opbrengst is het mogelijk om in overleg met de veilingmeester een reserve price op te geven.

    Hoe werkt het voor verkopers

    1. Op het moment dat u een kavel aanbiedt met een hoge verwachte opbrengst dan krijgt u de optie om het kavel aan te bieden met een reserve price.

    2. Als u voor een reserve price kiest, dan moet u de absolute minimum prijs invullen waarvoor u het item wilt verkopen. Onze veilingmeesters beoordelen of deze prijs realistisch is en moeten deze prijs goedkeuren.

    3. Indien de veilingmeester akkoord is met uw reserve price voert hij een minimale en maximale prijsindicatie in waartussen hij de opbrengst verwacht. Deze schatting wordt bij het kavel vermeld. Bij het kavel vermelde schattingen zijn niet meer dan een ruwe indicatie en bieden geen garantie voor de werkelijke waarde.

    (Bron)

     

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Kl
Kletskop - Mar 27, 2024 om 00:44
Geldzaken & recht
Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Meer gas "gebruikt" op dag van vervanging gasleiding

Onlangs heeft netbeheerder Enexis in onze straat alle gasleidingen naar de meter toe vervangen. Hiervoor kregen alle bewoners een brief en er werd een afspraak gemaakt zodat ze middels een schema verdeeld over meerdere dagen alle aansluitigen af konden gaan.
Op de dag dat wij aan de beurt waren zie ik in de app van mijn energieprovider dat ons verbruik juist op die betreffende dag een stuk h ... Lees meer

Wa
Walter Spangenberg - Mar 26, 2024 om 16:53
Huishouden & energie
Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Ik wil een klacht indienen over Rioleringsbedrijf Van Dongen

Klacht over rioleringsbedrijf van Dongen (085.8000582)   Op 25 december 2023 had ik last van een verstopt toilet. Ik heb toen contact opgenomen met Rioleringsbedrijf van Dongen. Ik ben toen opgelicht. Ik heb uiteindelijk een rekening moeten betalen van 4.145, -- voor ca één uur werk. De kosten zaten in de toeslag vanwege de feestdagen en de afschrijving van de apparatuur die volgens de mont ... Lees meer

ko
koenvdklundert - Mar 28, 2024 om 17:06
Huishouden & energie

Afvoer verstopt

Hoi, 

Momenteel hebben wij thuis erg veel last van terugkomende verstoppingen in onze afvoer. Ik probeer het telkens zelf op te lossen, maar zonder succes. Nu ben ik op zoek gegaan naar een loodgieter alleen vind ik de prijs echt belachelijk duur. 

Is er ergens een redder in nood met de gouden tip? Of weet er iemand een loodgieter die goedkoper is en netjes te werk gaat?? ... Lees meer