Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
christiaanjanss - 05-08-2014 21:27:55
Geldzaken & Recht

Is er iemand bekend met het verkoop in 1 week systeem met nhg?

Lotte,

het afgelopen jaar is er veel gebeurd. we hadden een koper gevonden en hebben gewoon voolropig koopcontract en alle andere zaken ingediend bij de bank met uitleg waarom we dit zelf gedaan hebben.
ook die moet je tig-keer bellen om een reactie te krijgen. na erg veel heen en weer bellen en mailen komt er na maanden een akkoord van de bank en nhg (voor het bedrag dat arno te weinig vond). afspraak gemaakt bij notaris. eerste keer wordt die 2 weken voor de overdarchtsdatum uitgesteld met 4 weken omdat de bank nog niet alles klaar had. nieuwe datum 4 weken later. die wordt 1 dag van te voren geannuleerd omdat de bank denkt het beter te kunnen doen.
wij zijn nu ongeveer een jaar later en de bank heeft een koper gevonden voor een bedrag dat 2500€ hoger ligt dan het bod van vorig jaar (knappe prestatie van de bank). het wachten is nu op de overdracht die voor eind september gepland is.





=lottep. schreef op dinsdag 5 aug 2014, 16:20: beste christiaan,

graag zou ik willen weten of het nu inmiddels allemaal gelukt is met de verkoop van jullie appartement. als ik namelijk jullie verhaal zo lees komt het aardig overheen met een vriendin van mij. helaas helaas is ook zij met deze makelaar in zee is gegaan.

in het begin is er redelijk contact geweest, zowel per mail als telefonisch. na een open huis met in dit geval veel belangstelling voor het huis daalt ook bijna alle communicatie tot een 0 stand. wisselende verhalen van beide medewerkers van dit bureau als je ze al te pakken kan krijgen. inspreken van voicemails, sms en mail contact allemaal onbeantwoord, je kan blijven bellen naar deze kerels maar verder kom je gewoon niet. (en als ze dan terug bellen, kwaad op háár worden dat ze hun te veel opjaagt..!!)

er word op den duur een voorlopig koopcontract op gesteld, maar echter bijna alles wat er bij hoort moet je zelf achter aan. van zorgen dat zij jou spullen op tijd bij de bank inleveren (waarvan zij aangeven dit al maanden terug te hebben gedaan, de bank toch echt de papieren nog geen week in huis schijnt te hebben, daarnaast ook de papieren nog eens incompleet zijn ook nog) tot lijsten van goederen opstellen, tot de notaris nog aan toe. het mooiste van alles is nog dat als zij iets van haar moeten weten ze haar mails met 'direct reageren' oid sturen terwijl omgekeerd zij praktisch onbereikbaar zijn. via de kopers te horen krijgen dat zij contact met de makelaar gezocht hebben voor enige vragen maar hij aangeeft dan zijn cliënte niet te bereiken is en hij daardoor de vragen niet beantwoorden kan, wat hij zelf ook erg vervelend vind, echter heeft zij geen enkele gemiste oproep, mail of wat dan ook ontvangen.

het zijn dan ook mooie woorden van de heer arno wingen op deze site, en vast en zeker gaan er altijd wel dingetjes mis aan beide kanten. echter zijn we nu meer dan een jaar verder sinds de vorige posts van onvrede (op deze site, op meerdere sites komt deze makelaar ook vaker en recenter negatief voorbij) over deze makelaar, helaas schijnt deze vos zijn streken niet te verleren.

vandaar ook de vraag aan christiaan, hoe is het afgelopen bij jullie? en aan andere mensen die mee lezen, het advies om niet met systeemmakelaardij uit maastricht in zee gaan! áls en of ze het huis verkopen gaat moeten we nog zien, 50/50 nog steeds, in het geval het lukt is dat het enige positieve aan deze makelaar, dat hij zijn plicht gedaan heeft, vraag alleen niet hoe.

lotte