Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shoshana - 13-10-2014 07:44:09
Vakantie & Reizen

Oplichting verrassingstickets.nl

Reisverslag

als je een verrassingsreis boekt, moet je wel tegen verrassingen kunnen, dus dat het bij drukte wat langer dan 7 dagen duurt voor je je bestemming weet, dat je je instapkaarten pas 3 dagen voor vertrek krijgt, dat je waarschijnlijk vanaf een klein vliegveld vertrekt, en dat de kans op een bestemming in polen vrij groot is.

we gingen om 9:00 uur van huis, met spullen voor drie dagen in een rugzak gepropt (wizzair bleek maten voor grote en kleine handbagage te voeren), geen scherpe voorwerpen en vloeistoffen netjes in een ziplock-zakje. omdat ns weer eens werkzaamheden had, pakten we een bus naar station amstel, vanwaar we een directe intercity naar eindhoven hadden. slechts 75 minuten duurde de treinreis. op het busperron van eindhoven is het altijd spannend op welk perron je bus binnen komt rijden. maar bus 400 verscheen en bracht ons snel naar het vliegveld.

om 12.00 uur waren we er, anderhalf uur voor vertrek. bij de incheckbalie moesten we nog even een label halen voor onze handbagage (small) en daarna heb je nog tijd om je meegenomen flesje drinken leeg te drinken. dan loop je langs de douane en de uitgebreide controle waarbij alles op de band moet, inclusief je ipad, je broekriem etc. dan kom je in de vertrekhal, waar zo'n 40 minuten voor vertek de gate bekend wordt gemaakt, waarna iedereen onmiddellijk in de rij gaat staan. je moet nog een paar keer je instapkaart en paspoort of id tonen. er vertrokken twee toestellen tegelijkertijd, een naar wroclaw en een naar debrecen, maar geen kans dat je per ongeluk in het verkeerde vliegtuig terechtkomt. hekken voeren je naar het juiste.

je loopt gewoon via een trap omhoog en kiest zelf een zitplaats uit. alles is zo krap, dat de knieen van je achterbuur in je rug prikken, maar verder is het een vrij normale vlucht, met karretje versnaperingen en karretje merchandise. de stewardess brabbelt door de microfoon onduidelijk engels en pools. de vlucht duurt ook weer 75 minuten. bij aankomst geen paspoortcontrole meer, bagageband ook niet nodig als je met alleen handbagage reist. het was in polen nog mooier weer dan in nederland, echt zomers nog. je zag mensen fietsen en skeeleren over de mooie, gladde fietspaden in de omgeving van het vliegveld. we gingen zlotys pinnen en haalden een 72 uurs kaartje voor bus en tram uit de automaat bij de bushalte.

er kwam een bus die ons naar het treinstation bracht, terwijl we onze ogen uitkeken naar de mix van oude, nieuwe en gerenoveerde gebouwen. bij het treinstation vonden we tram 11. ons hotel, het quality system hotel, is bij de eindhalte, dus niet te missen. aan het eind van de middag kwamen we aan en het inchecken ging vriendelijk en vlot. we hebben een kamer op de vierde verdieping. de kamer is klein, maar netjes en heel compleet. keurig twee aparte bedden zoals we hadden gevraagd. gratis wifi, tv, airco, waterkoker, fohn, allerlei kasten, een bureau en stoelen. er is zelfs een zwembad in het hotel. naast het hotel is een kentucky fried chicken en een benzinepomp met winkel.

we namen een bus terug naar het centrum, liepen naar het historische en tevens toeristische plein, waar alle restaurants bij elkaar zitten. we kozen een spaans restaurant en hebben goed gegeten en gedronken voor ongeveer de helft van wat je er in nederland voor zou betalen. wel kwamen mensen bij onze tafel om geld vragen, dat was niet leuk. een ijsje na bij de ijssalon en weer op zoek naar tram 11. veel mensen spreken weinig of geen engels, maar willen wel helpen. we waren redelijk vlot terug in het hotel, waar het gelukkig rustig was.