Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hetbosin - 23-12-2014 19:45:06
Voeding & Gezondheid

Alternatief voor limonade

Dag!

bedankt allen voor jullie suggesties.

@edrick3 spa fruit (nou heb ik alleen even bij appel gekeken) lijkt inderdaad wel een goed alternatief te zijn. het nadeel is wel de prijs, er zouden minimaal 5 1 1/2 liter pakken per week door gaan. dat wordt een duur grapje helaas. hetzelfde geldt voor rivella. ik heb wel even goed naar rivella gekeken. het is zonder meer een goed alternatief voor de sinas en cola die ik soms 's avonds drink. wist niet dat het verschil zo groot was!

ter vergelijk keek ik ook bij kc op de site bij de siropen die ik in huis heb. ik zag ook de 0% suiker variant. die is dus met stevia, en zonder kunstmatige zoetstoffen zoals cyclaamzuur of aspartaam. rivella bevat wel syntetische zoetstoffen. voor af en toe dat drinken vind ik dat niet erg, maar voor die dagelijkse hoeveelheden die ik opslobber vermijd ik dat liever.

@tenormin baobab. hmmm. ik zou willen letten op de omstandigheden van productie. wie plukt die vruchten, en wie plukt daar de vruchten van? zeker interessant om eens navraag te doen in een bio winkel en het poeder eens te proberen. later zal ik ook nog eens wat verder speuren op internet voor informatie. de site van je linkje neem ik wel met een klein korreltje zout. of beter, met een klein korreltje umami. dit vanwege de manier waarop er over mononatriumglutamaat gesproken wordt: totaal ongenuanceerd en met een alle-e-nummers-zijn-slecht-toontje. hoe betrouwbaar is dan hun informatie over baobab?

@digioma reine claude is toch een soort pruim? te veel pruim werkt op de darmen, in mijn hoeveelheden wel voorzichtig zijn dus. maar als ik toch bij de biowinkel ben voor baobab, ook maar eens een flesje van dit sap mee. is dit alleen lekker met reine claude, of kun je ook andere sappen zomaar op die manier aanlengen? ik denk nu aan diksap, maar dat vind ik dus echt niet lekker.

hoe dan ook, aantal zeer bruikbare tips. dank!

fijne wandeling morgen (of je moet van donker houden),
hetbosin