Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-08-2015 15:28:59
Vakantie & Reizen

Wijzigingen bij corendon

Klopt maar ipv 9 dagen (op basis van de aankomsttijd van de terugreis) heb ik er dus wezenlijk slechts 6.
daarnaast betaal ik in dit geval ook voor het gebruik van faciliteiten in het hotel waaronder eten en drinken.
er zou in de toekomst echt iets moeten veranderen. op deze manier valt een reisorganisatie nooit iets te verwijten. want bij vertraging van de vlucht, waardoor je vakantie dus ook wordt ingekort, heb je vanaf 3 uur al recht op een kleine compensatie (maaltijd, drankje) en na 5 uur een deel van de reissom.

is uw vlucht korter dan 1500 km? dan hebt u bij twee uur of langer vertraging recht op verzorging.
is uw vlucht langer dan 1500 km? dan hebt u bij drie uur of langer vertraging recht op verzorging.
is uw vlucht langer dan 3500 km? en gaat u van of naar een land buiten de europese unie? dan hebt u bij een vertraging van vier uur of langer recht op verzorging.

komt u door de vertraging drie uur of later aan op uw eindbestemming? dan hebt u recht op een vergoeding. dat heeft het europese hof van justitie bepaald. hoe hoog de vergoeding is, is afhankelijk van de afstand die u vliegt. hieronder leest u welk bedrag u kan krijgen:

eur 250 per passagier voor alle vluchten tot en met 1500 kilometer;
eur 400 per passagier voor alle vluchten binnen de europese unie van meer dan 1500 km. en voor vluchten van of naar een land buiten de europese unie die tussen 1500 en 3500 km lang zijn.
eur 600 per passagier voor alle vluchten van of naar een land buiten de europese unie van meer dan 3500 km. komt u minder dan vier uur later aan op uw eindbestemming? dan mag de luchtvaartmaatschappij u 300 euro betalen.