Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-08-2015 17:12:41
Vakantie & Reizen

Wijzigingen bij corendon

@evelines
u haalt m.i. 2 zaken door elkaar.
in bovenstaande gevallen hoort de reiziger (of vindt dat zelf uit) dat er andere vluchttijden zijn.

in onderstaande voorbeelden is de vergoeding gemeten vanaf het vertrek vanaf de luchthaven en niet vanaf een eerder opgegeven vakantiedag gerekend. om de europese vergoeding te krijgen moet je dus op de luchthaven staan op tijd voor de vlucht (zoals die u bekend is), niet vanaf de tijd wat ooit uw originele vertrektijd was. kortom als de touroperator zegt in plaats van 13:00 vertrekt u 18:00 is er sprake van 5 uur verschil, dat geeft geen recht op de vergoeding. vertrekt de vlucht van 18:00 pas om 24:00 dan heeft u wel recht op deze europees geregelde vergoeding.

is uw vlucht korter dan 1500 km? dan hebt u bij twee uur of langer vertraging recht op verzorging.
is uw vlucht langer dan 1500 km? dan hebt u bij drie uur of langer vertraging recht op verzorging.
is uw vlucht langer dan 3500 km? en gaat u van of naar een land buiten de europese unie? dan hebt u bij een vertraging van vier uur of langer recht op verzorging.

komt u door de vertraging drie uur of later aan op uw eindbestemming? dan hebt u recht op een vergoeding. dat heeft het europese hof van justitie bepaald. hoe hoog de vergoeding is, is afhankelijk van de afstand die u vliegt. hieronder leest u welk bedrag u kan krijgen:

eur 250 per passagier voor alle vluchten tot en met 1500 kilometer;
eur 400 per passagier voor alle vluchten binnen de europese unie van meer dan 1500 km. en voor vluchten van of naar een land buiten de europese unie die tussen 1500 en 3500 km lang zijn.
eur 600 per passagier voor alle vluchten van of naar een land buiten de europese unie van meer dan 3500 km. komt u minder dan vier uur later aan op uw eindbestemming? dan mag de luchtvaartmaatschappij u 300 euro betalen.