Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jaapve
jaapve - 14-08-2015 12:42:24
Computers & Telefonie

Groter maken schijf

Mogelijkheden:
1 schijf vergroten met acronis of andere partitiemanager als al eerder is voorgesteld, hiervoor moet je wel heel voorzichtig te werk gaan en goed lezen wat je moet doen, maak eerst een backup. er zijn hele goede gratis programmaatjes voor.
2 [meest simpele] schijf door windows laten comprimeren. kijk in deze computer naar je schijven, rechtsklik op de c schijf > eigenschappen > aanvinken: "dit station comprimeren om schijfruimte te besparen". dit alleen al kan voldoende zijn om vele gigabytes te winnen.
3 persoonlijke mappen legen zoals "afbeeldingen", de inhoud hiervan kun je kopiƫren.
4 systeemherstel uitzetten, opnieuw opstarten en weer aanzetten. systeemherstel dat over een langere tijd backups heeft gemaakt is tientallen gb groot.
5 net als bij 2 rechtsklik op de c schijf en laat windows de schijf opruimen. ook de geheugendumps verwijderen die zijn ook zomaar een gigabyte groot.
6 een nieuwe schijf bij plaatsen kan ook en deze met easeus partitiemanager of acronis tot c schijf laten maken, maar ook dit is geen kinderachtig werkje waarbij je heel voorzichtig moet zijn. het is ook een werkje dat een uurtje of wat kan gaan duren en dat voornamelijk buiten windws om gebeurt tijdens het opstarten. er is een lege stick voor nodig en die moet opgestart worden door dit te selecteren in het bios. als u dat nog nooit gedaan heeft zo iets, doe het dan maar niet of haal er hulp bij.