Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 17-12-2015 01:19:29
Voeding & Gezondheid

Oplichting apotheek de regenboog

Ale,

als u medicijnen heeft afgenomen van betreffende apotheek dan zult u de rekening voor die medicijnen moeten betalen.  niet van belang is of deze medicijnen wel of niet worden vergoed door de verzekering of rechtstreeks door de verzekeraar worden vergoed. in het laatste geval mag u niet natuurlijk gevraagd worden nogmaals de medicijnen te betalen.
het is niet de taak van de huisarts om uit te zoeken of bepaalde medicijnen wel of niet worden vergoed door uw verzekering. hij hoeft daar ook niet voor te waarschuwen. zijn taak is uitsluitend het behandelen van uw medische klachten. als daarvoor medicijnen nodig zijn zal hij die voorschrijven.
de vraag of u medicijnen nodig hebt is niet afhankelijk van het feit of deze wel of niet worden vergoed door uw verzekering.
afhankelijk van de soort polis dient u zelf uit te zoeken of uw verzekeraar wel of geen contract heeft met de door u te kiezen zorgverlener als u geen onverwachte kosten wil hebben.
kortom ja, u zult de rekeningen moeten betalen ook al worden deze medicijnen niet vergoed door uw verzekeraar.