Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

karelstromph
karelstromph - 28-12-2015 16:58:41
Computers & Telefonie

Tv opnemen op laptop

Ga bij lidl een usb-video-grabber (silver crest) kopen, onlangs kostte het € 16,99: komt met een scart en daarop aansluitend tulpenstekers via een apparaatje naar een usb aansluiting van je laptop (neemt .mpg op, maar ik geloof dat je ook andere extensies kunt kiezen). met eigen software om op te nemen (kun je zelfs de opnamelengte in tijd inplannen), snijden en branden. bij mij werkt het perfect. als je slechts één scart aansluiting hebt, dan moet je maar je tv op hdmi laten draaien en de grabber op die ene scart. je kunt natuurlijk ook een dvd-recorder kopen, die hebben meestal 2 scart aansluitingen. dan gaat het zo: tv-kastje scart (uit), recorder scart-in, recorder hdmi naar de tv, en de 2e scart van de recorder (die voor de tv bedoeld was) gebruik je nu voor de grabber. met de dvd recorder hoef je niets te doe (maar als je toch iets opneemt dan kun je dat niet verder copieren vanwege "copy once" instelling van je  provider). wel kun je afspelen en dan natuurlijk via de grabber, hij is immers - dan - op de scart van de recorder. het  fijne hiervan is dat je je tv niet hoeft aan te zetten - of je vrouw kan naar iets anders kijken. jij ziet alles op het scherm van je laptop (naar zelfs dat hoeft niet, je neemt immers op). hij moet wel aanblijven (niet dicht) anders stopt ie met opnemen. in dit geval gaat het immers slechts tussen de dvd-recorder en laptop. je mag voor jezelf opnemen en branden, omdat je in de prijs van je (leeg) medium een royalty-belasting hebt betaald. de provider danst naar de pijpen van holiwood, onterecht.

je kunt ook sommige uitzendingen rechtstreeks op je laptop downloaden en ook weer deze registreren met gemistdownloader http://www.helpdeskweb.nl\gemistdownloader\ werkt op perfect voor zover door de tv zender beschikbáar gesteld. met de natuurfilms van eo moet je snel bij zijn, je kunt hem heel kort downloaden daarna vragen ze geld voor.

succes, ik hoop iets van je te horen als je dit opvolgt. karel

p.s. gerbera, hoe krijg je een plaatje hierin??