Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 07-02-2016 11:43:06
Auto & Vervoer

Parkeerboete door storing ing electronisch bankieren

Allereerst een kritische opmerking niet m.b.t. de vraag van ts.

helaas is het lang niet altijd en overal mogelijk anders te betalen dan met een bankkaart ondanks jurisprudentie dat er dan altijd een automaat voor contantgeld in de nabijheid moet zijn! een uitzondering kan de mogelijkheid zijn dat er ook via smartphone betaald kan worden maar die mogelijkheid is er ook bij lange na niet altijd.

dan aan ts. als het goed is staat er op iedere betaalautomaat gemeld hoe een storing te melden aan, naar ik aanneem parkeerbeheer. ik neem aan dat u dat niet heeft gedaan. zou u dat wel hebben gedaan, dan had u een beter gegronde reden gehad om bezwaar te maken. 

nu is het wel zo dat bezwaar maken altijd kan. ook aannemend dat u ergens heeft geparkeerd waar sprake is van gemeentelijke parkeerbeheer en dus een gemeentelijke verordening van toepassing is m.b.t. parkeerbelasting kunt u daar bezwaar maken. normaliter vallen parkeermeters onder dergelijk beheer. bij de gemeente in kwestie moet dan vervolgens sprake zijn van het volgen van de bezwaarprocedure. uw argument kan duidelijk zijn en het is nog beter als u van ing het bewijs krijgt dat er op dat moment een storing was in het betaalverkeer. u kunt dan 'overmacht'als argument gebruiken.

echter, gelet op mijn vermoeden dat u de storing niet heeft aangemeld bij parkeerbeheer zal de procedure lastig zijn maar 'wie niet waagt, die niet wint.