Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alk
alk - 10-02-2016 14:54:48
Auto & Vervoer

Auto total loss - geslipt door modder op de weg - wie is er aansprakelijk?

@diewilik , @costnix  en @ tijger1 , goed lezen. s'morgens vroeg, als het nog donker is en tijdens oogstwerkzaamheden die altijd in de herfst zijn, dan kan een weg die gisteren nog met een normale snelheid te berijden is, de volgende dag spekglad zijn. de modder op de weg begint zeer plotseling bij een uitrit en kan je flink verrassen. de eigenaar van het land is ten alle tijden aansprakelijk voor schade welke ten gevolge van de modder optreed. wettelijk hoort een veroorzaker (boer, loonwerker) alle banden schoon te maken voordat hij de weg oprijd. het plaatsen van borden en vlaggen doet daar niets aan af.

normaal gesproken neemt de politie dit erg serieus. toen ik in het voorjaar een boer van het land af zag komen welke een modderspoor achterliet heb ik 112 gebeld waarna er gelijk actie werd ondernomen.