Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 10-02-2016 16:57:00
Auto & Vervoer

Auto total loss - geslipt door modder op de weg - wie is er aansprakelijk?

Vreemd en mogelijk is hier sprake van nalatigheid van de de verzekeraar. wettelijk is geregeld, zelfs met sanctiemogelijkheid, dat landbouwers en wegwerkers modder en dergelijke die door hun toedoen op de rijweg komt moeten ruimen.
naar mijn mening is ten principale, op basis van ketenaansprakelijkheidswetgeving, de boer als genoemd als opdrachtgever aansprakelijk te stellen. u geeft aan dat deze boer nota bene opdracht heeft gehad, na het ongeval, om de weg schoon te spuiten.

deze boer had ook vooraf borden kunnen plaatsen met verwijzing naar (slip)gevaar!
uw kameraad doet er goedv aan dit te verwoorden als klacht aan zijn verzekeraar en als dat onvoldoende/ongewenst resultaat oplevert de klacht door te zetten naar de ombudsman van kifid.  de verzekeraar is de rechtsbijstandsverzekeraar.
uit uw melding maak ik op dat er een rapport moet zijn van de politie, laat uw kameraad dat opvragen en bijvoegen.