Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

La
Lachebekje - 26-03-2016 06:47:56
Computers & Telefonie

Geldig contract telefonie door minderjarig kind via website. kan dat?

Beste jan martens,

zie de eerder geplaatste links naar de site van de consumentenbond.
de daarin genoemde akties zou ik als ik u was ondernemen. eerst contact opnemen met de betreffende telefoonmaatschappijen en als dat niet helpt naar de geschillencommissie stappen.
het is bij wet niet toegestaan dat een contract met een telefoonmaatschappij door een minderjarige wordt afgesloten.
bij het afsluiten van mijn abonnement heb ik mijn id moeten tonen aan de (koerier van) telecomaanbieder. hiermee wist de telecomaanbieder dus of ze met iemand te maken hebben die ook gerechtigd is om het abonnement af te sluiten.
in de volgende link vind u een zelfde vraag die aan t-mobile gesteld is en het antwoord van t-mobile: https://forum.t-mobile.nl/verlengen-nieuw-contract-433/telefoon-abonnement-afsluiten-onder-18-258083" target="_blank">abonnement minderjarige.
zie anders ook http://welkeleeftijd.nl/telefoonabonnement-af-sluiten/" target="_blank">hier. 
natuurlijk klopt het niet wat uw minderjarig kind heeft gedaan maar de betreffende telefoonmaatschappijen dienen dit te corrigeren.