Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ou
oudenjong - 07-04-2016 13:43:11
Voeding & Gezondheid

Oplichting apotheek de regenboog

Mijn minderjarige zoon heeft sinds  januari 2015 van de psychiater het middel dexmethylfenidaat voorgeschreven gekregen.
op mijn vraag of er  kosten aan verbonden waren meldde de psychiater dat dit niet zo was.
echter op 16 december kreeg ik een envelop van de regenboog apotheek met daarin facturen van januari tot en met juni 2015 met een totaal bedrag van meer dan 1000,00 dit is dus van een half jaar, dus ik verwacht nog voor het resterende halve jaar de rest van de facturen.
in de mail wordt door de apotheker steeds verwezen naar de persoon die de medicatie heeft voorgeschreven en de zorgverzekeraar omdat deze geen contract betreffende dit medicijn aan willen gaan.
mijn zorgverzekeraar zegt dat zij geen contract hebben omdat het een 'verboden middel' is. volgens het knmp is dit medicijn nooit getest/ gecontroleerd en het staat niet geregistreerd. als ik dit had geweten had ik dit mijn zoon van 14 zeker niet laten innemen.
 ik heb de apotheker ook gevraagd waarom de factuur niet bij de 1e levering mee was gegaan of gedeclareerd bij mijn zorgverzekeraar. dan had ik de levering van de medicatie kunnen stoppen. als mijn zorgverzekeraar de declaratie had ontvangen had ik bericht gekregen dat deze declaratie niet wordt vergoed en had ik daar stappen op kunnen ondernemen. zijn antwoord was: onvoorziene omstandigheden en hij kan tot 5 jaar na dato nog facturen sturen. deze apotheker heeft nooit gemeld dat mijn zorgverzekeraar deze medicatie niet vergoed. mijn zorgverzekeraar zegt dat de regenboogapotheek hiervan op de hoogte is en bewust wacht met het versturen van de rekeningen. te schandalig voor woorden dat dit zo door kan gaan gezien ik niet de enige ben. in mijn correspondentie met de apotheek verwijst hij mij zelfs naar kassa en radar om mijn beklag te doen. ik wil een ieder vragen die met de regenboogapotheek te maken hebben of hebben gehad om hun verhaal verder met mij te delen. de werkwijze van deze apotheker moet een halt toegeroepen worden. wilt u a.u.b. uw verhaal delen en meewerken aan een onderzoek waar ik mee bezig ben rondom deze apotheker naar oudenjongsamensterker@gmail.com.