Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 25-04-2016 18:07:33
Auto & Vervoer

Betaal al ruim 14 jaar aan ing af i.v.m.doorlopend krediet

Geachte mevr. of mijnheer zandbergen,
allereerst is het goed dat u in beeld krijgt hoeveel rente u inmiddels hebt betaald, maar bovendien hoeveel u van die € 6000 lening u inmiddels heeft betaald. u kunt de ing-bank daar naar vragen. 
dan kunt u het aantal jaren 14 vermenigvuldigen met 12 (dat is 168).
deelt u het bedrag dat u aan de lening door 168. dan weet u wat u per maand afloste. bepaal wat u nog moet betalen aan de lening €6000 - wat u al betaalde en dan ziet u wat u nog moet betalen. bekijk hoeveel u per maand kwijt kunt aan afbetaling. deel het bedrag dat u nog moet betalen door het bedrag dat u kunt betalen. hierdoor hebt u een nieuw maandbedrag. 

als u een uitkering hebt en het bedrag dat u per maand denkt te kunnen betalen per maand, dan moet u zien of dit te betalen bedrag hoger is dan tien procent van uw netto uitkering. in dat geval zou u meer betalen dan de beslagvrije voet en dat hoeft niemand. bovendien heeft u dan te weinig om te leven. spreek met de schuldeiser af om alleen die toen procent van uw netto uitkering te betalen. 

het is geen schande als u bovenstaande niet begrijpt. vraag een schulphulpmaatje om dit te regelen. uw sociale dienst weet de weg naar de schuldhulpmaatjes. 
sterkte ermee.