Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 30-04-2016 11:01:16
Voeding & Gezondheid

Zwart/grijs brandhout

Oud hout kleurt grijs! maar......wie moet er dan wat gaan handhaven, wanneer het toch ongeschikt brandhout blijkt te zijn? de ggd heeft al jarengeleden de vele klachten over luchtvervuiling m.b.t. vuurkorven en open haarden laten onderzoeken door het rivm, maar de politiek verandert de slappe regelgeving niet en zegt te wachten op europese regelgeving. het rivm heeft overigens bij het onderzoek vastgesteld, dat houtrook gezondheidsgevaarlijker is dan de fijnstof in het verkeer! het gaat daarbij niet om de houtvuurlucht (reuk), maar om de toxische chemische stoffen die ongefilterd in de publieke ruimte uitgestoten worden.

probeer (voorzichtig) een gesprek met uw achterburen aan te gaan en google vooraf op het steekwoord 'houtrook'. indien er geschilderd hout verbrand wordt heeft u absoluut meteen een punt, maar of de buren naar u luisteren? de nederlandse overheid doet behalve in de bedrijfssectoren m.b.t. particulieren helemaal niets, dus handhaven óók niet, want er is geen sluitende wetgeving, behalve enkele bouwregels over de hoogte van een schoorsteen. openhaarden mogen nog steeds zonder filter, zonder catalysator bij nieuwbouw geïnstalleerd worden. in duitsland worden openhaarden zonder filter door de gemeente na waarschuwingen op last van een ambtenaar samen met een milieuboete tot max. € 50.000,- korterhand dichtgemetseld. wij openen in nederland actueel nog drie nieuwe kolencentrales.........

houtrook is een gevaar voor de volksgezondheid m.b.t. infecties aan de luchtwegen en mògelijk kankerverwekkend.