Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 02-05-2016 07:32:44
Vrije tijd & Tuin

Eresos for animals

Zelf geen ervaringen mee want ik zou dat nooit doen, maar wel in mijn omgeving.
doorgaans zijn het honden die erg veel zo niet bijna voortdurend blaffen wat niet meer af te leren valt. vooral buren stellen dat niet op prijs. verder zijn ze niet vanaf de geboorte met mensen opgegroeid. weinig tot helemaal niet sociaal, en socialiseren lukt doorgaans niet wegens het verleden van de honden. dus het zijn over het algemeen probleemhonden en niet betrouwbaar, en dan belanden die mogelijk na verloop van tijd zelfs hier in een asiel en zijn niet herplaatsbaar. op die website staat zelfs ergens vermeld dat ze niet in gezinnen met kinderen willen plaatsen, dat vind ik al een slecht teken en een waarschuwing.
in de landen zelf, i.c. griekenland/lesbos is men doorgaans verre van blij met deze bemoeizucht van buitenlanders, dat opvangen van honden en het door toeristen voeren ervan.
het is het zoveelste project in een of ander buitenland dat door dames is opgezet wegens de zieligheidsfactor.
het plaatsen doen ze niet in griekenland (die weten beter en willen zulke honden niet in huis), maar in duitsland en nederland waarvoor zelfs apart websites zijn gemaakt.. hoge kosten voor het vervoer dat tevens een ellendige ervaring voor de hond is. geld dat n.m.m. dan beter gedoneerd kan worden aan dierenambulances en asiels in nederland want die hebben donaties hard nodig. met doneren aan de opvang op lesbos betaalt u vermoedelijk tevens mee aan de salarissen van de mensen die in die opvang werken. 
u haalt een hond niet weg uit "gruwelijke omstandigheden" want ze worden in die opvang kennelijk goed gehuisvest. verder weet je niet wat zo'n hond mogelijk onder de leden heeft en wat hij kan overbrengen en/of wat een voortdurend bezoek aan de dierenarts met veel kosten mee zal brengen.
u kunt ook maar het beste een hond nemen als u dat al langer van plan was en niet wegens een zieiligheid die u tijdens vakantie meent te zien.
dan hier weloverwogen uit een asiel halen, waar u over de geschiedenis van de hond, en dus wat u er mogelijk van kunt verwachten kunt vernemen.
ik vind overigens de vragen die gesteld worden op het aanvraagformulier voor adoptie veel te ver gaan evenals dat naderhand contact blijven opnemen. welhaast absurd te noemen in vergelijking met waar de honden (en katten) opgevist zijn.
mijn advies is: beslist niet doen, u helpt de dieren er niet mee en uzelf ook niet.