Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

PeterJP
PeterJP - 02-05-2016 13:49:21
Voeding & Gezondheid

Oplichting apotheek de regenboog

Hierbij zend ik een kopie van een mail die de regenboog apotheek op 13 december 2015 rond heeft gestuurd: 

betreft: vergoeding adhd-medicatie (methylfenidaat met vertraagde afgifte) 2016

 


 geachte heer/ mevrouw,


 


voor sommige patiënten is er onduidelijkheid over de situatie rondom de vergoeding van hun regenboog apotheek bereide adhd-medicatie (methylfenidaat met vertraagde afgifte).


via deze brief willen we u tijdig op de hoogte brengen van de situatie rondom de afspraken met de zorgverzekeraars.


 


met de coöperatie vgz  is overeengekomen dat zij de medicatie zullen vergoeden vanuit het basispakket, net zoals zij in 2014 en 2015 hebben gedaan. eventuele andere zorgverzekeraars zullen wij u direct melden zodra wij hier een overeenkomst mee hebben.


dit houdt in dat indien u verzekerd bent bij een van de zorgverzekeraars die onder deze groep valt dat uw medicatie vergoed wordt. indien u bij een andere zorgverzekeraar verzekerd bent (en dat in 2016 wilt blijven) zult u er rekening mee moeten houden dat u deze medicatie zelf zult moeten betalen omdat uw zorgverzekeraar weigert te betalen.


van achmea-groep en de cz-groep en de zorgverzekeraars die onder deze groepen vallen is zeker dat ze de medicatie niet betalen! dit betekent dat u de medicatie zelf dient te betalen indien u in 2016 verzekerd bent bij een van deze zorgverzekeraars.


 


de medicijnen dexamphetamine retard en dexmethylfenidaat retard worden vooralsnog door geen enkele zorgverzekeraar vergoed. dit houdt in dat een patiënt deze medicijnen te allen tijde zelf dient te betalen.


regenboog apotheek maakt zich nog steeds hard voor de vergoeding van deze medicijnen. helaas is dit tot op heden zonder resultaat, ondanks het feit dat er geen equivalente middelen op de markt zijn. zodoende dat patiënten geen noodzakelijke zorg kunnen krijgen zonder dit zelf te betalen, ongeacht hun zorgverzekeraar. patiënten en zorgverleners kunnen hier zelf een klacht over indienen bij hun zorgverzekeraar en bij stichting klachten en geschillen zorgverzekeringen (http://www.skgz.nl/" target="_blank">www.skgz.nl).


zorgverzekeraars en/of beleidsbepaler zijn (mogelijkerwijs) wel bereid naar de directe betrokkenen als patient en voorschrijvend specialist te luisteren.


 


u heeft tot 31 december 2015 om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. u kunt vervolgens tot 31 januari een nieuwe zorgverzekeraar uitkiezen. u blijft in de periode van januari 2016 wel gewoon verzekerd.


de zorgverzekeraars die onder coöperatie vgz vallen bieden verschillende basispakketten, aanvullende pakketten en tandartsverzekeringen aan.


indien u informatie of begeleiding wenst bij het overstappen van zorgverzekeraar kunt u mailen naar dhr. dupon; dupon@regenboogapotheek.nl


 


hieronder ziet u een overzicht met de zorgverzekeraars die tot de coöperatie vgz behoren.


 


vertrouwende u voldoende te hebben geïnformeerd,


paul harder, apotheker. "



in januari 2016 ontving ik onderstaande mail:


" alkmaar, januari 2016
betreft: vergoeding adhd-medicatie 2016
geachte heer/ mevrouw,
in december 2015 hebben we u op de hoogte gehouden van de afspraken met de zorgverzekeraars m.b.t. de vergoedingen van de adhd-medicatie in 2016. we hebben u toen geadviseerd om uw zorgverzekering op te zeggen om op die manier zo lang mogelijk de onderhandelingen af te wachten zodat u op basis van de meest recente informatie een zorgverzekering kon selecteren.
inmiddels is de absolute deadline van 31-1-2016 nabij en willen we u informeren over de laatste stand van zaken.

methylfenidaat retard

met coöperatie vgz is overeengekomen dat zij de methylfenidaat retard zullen vergoeden vanuit het basispakket, net zoals zij in 2014 en 2015 hebben gedaan. dit houdt in dat indien u verzekerd bent bij een van de zorgverzekeraars die onder deze groep valt, dat uw methylfenidaat retard volledig vergoed wordt. u zult hierover geen factuur ontvangen.
menzis heeft toegezegd dat zij de methylfenidaat retard zal vergoeden zoals zij in 2014-2015 heeft gedaan. echter, zij wil hier geen contractuele afspraken over maken. zodoende dat wij geen bindende informatie kunnen geven over de eventuele vergoeding van methylfenidaat retard door de zorgverzekeraars die onder de menzis-groep vallen. patienten zullen een factuur krijgen en kunnen deze ter declaratie zelf indienen bij menzis. het is aan de zorgverzekeraar om aan u te communiceren welk deel er vergoed zal worden.
met alle overige zorgverzekeraars is geen bindende afspraak over de vergoeding en/of hebben wij geen expliciete terugkoppeling gekregen over de vergoeding van de methylfenidaat retard. indien u niet verzekerd bent bij een van de zorgverzekeraars van vgz zult u een factuur ontvangen over de adhd-medicatie. regenboog apotheek verstuurt vanuit praktisch oogpunt facturen om het half jaar.

dexamfetamine retard en dexmethylfenidaat retard

ondanks verschillende pogingen bij de zorgverzekeraars wensen de zorgverzekeraars pas na 1 februari 2016 met ons rond de tafel te gaan over de vergoedingen van de dexamfetamine retard en de dexmethylfenidaat retard. we vermoeden dat zij dit doen omdat de patient na deze datum niet meer kan switchen van zorgverzekering. regenboog apotheek betreurt deze gang van zaken en kan u zodoende geen bindende informatie geven over de vergoedingen van deze medicijnen. indien u bindende informatie wenst zult u dit bij uw zorgverzekeraar op moeten vragen.
patienten die gebruik maken van deze medicatie zullen een factuur ontvangen die zij vervolgens zelf in kunnen dienen bij hun zorgverzekeraar. zij zullen u dan informeren over welk deel er vergoed zal worden. regenboog apotheek factureert eenmaal per half jaar.
regenboog apotheek betreurt het dat de zorgverzekeraars de door een specialist voorgeschreven doelmatige zorg niet willen vergoeden. indien u informatie of begeleiding wenst bij het over

met vriendelijke groet,
paul harder, apotheker. "

dit om in deze discussie enig perspectief te bieden. ik ben client van de regenboog apotheek voor de medicatie methylfenidaat retard. ik heb geen enkele zakelijke verbinding met de regenboog apotheek en/of dhr. p. harder en/of medewerkers.

met vriendelijke groet,
peterjp.