Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 08-05-2016 11:48:22
Auto & Vervoer

Bekeuring

"is deze bekeuring terecht?"

ja ....... en nee.

ja, omdat de bestuurder op dat moment verantwoordelijk was ingevolgen de http://wetten.overheid.nl/bwbr0002415/2016-01-01" target="_blank">wam (wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen).
nee, omdat wanneer u, als bestuurder, of de eigenaar, op dat moment aangeeft dat die auto wel verzekerd is, die agent u een vordering ingevolge artikel 34 wam had kunnen geven. dit laatste tenzij hij direct contact opneemt met de door u genoemde verzekeringsmaatschappij.

als hij dat gedaan had, en die auto niet verzekerd was, hadden zij zelfs die auto tijdelijk in beslag kunnen nemen. u (de eigenaar) zou dan in dat geval 2 weken (of mogelijk iets langer) de tijd hebben gehad om die auto alsnog te verzekeren en (met bewijs) die auto weer op kunnen halen. na die 2 weken (of genoemde tijd) zou alleen de officier van justitie die auto terug kunnen geven. zou u dan nog te lang hebben gewacht, zou na een bepaalde periode die auto naar domeinen gegaan zijn, waarna deze geveild zou kunnen worden.

het wam-register van de rdw is nooit up-to-date, wat eigenlijk ook bijna niet mogelijk is.
zoals reeds aangegeven moet de verzekeringsmaatschappij dat register aanvullen/wijzigen/de gegevens doorgeven, wat veelal later gebeurd.
dus u zou op het moment van controle wel degelijk verzekerd kunnen (!) zijn. vandaar ook die '34-wam vordering'.

maar theoretisch had het nog erger kunnen zijn. volgens de wam is niet alleen de bestuurder strafbaar, maar ook (!) de eigenaar.
echter heeft het college van procureurs-generaal besloten om, in voorkomend geval, niet beiden te bekeuren.