Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 08-05-2016 12:14:33
Auto & Vervoer

Bekeuring

Zoals al eerder is aangegeven zijn voor de wet zowel de bestuurder als de kentekenhouder aansprakelijk als de auto niet verzekerd is en kunnen dan een bekeuring krijgen. nu de kentekenhouder stelt dat de auto wel verzekerd is moet de politieagent na een aantal weken nogmaals controleren of de auto op de dag van de overtreding wel of niet verzekerk was voordat hij de bekeuring kan insturen naar het incassobureau.
aangezien de kentekenhouder via zogenaamde register controles door de rdw een bekeuring krijgt als de auto niet verzekerd of apk gekeurd is, krijgt deze bij een staandehouding door de politie geen bekeuring.
overigens kan de vezekerde bij zijn verzekeringsmaatschappij een zogenaamde artikel 34 verklaring aanvragen waaruit zal moeten blijken dat de auto op die betreffende datum wel verzekerd was. als u dan toch een boete krijgt toegestuurd kunt u met die verklaring in bezwaar gaan.

de wet gaat er vanuit dat de bestuurder zich ervan overtuigd dat de auto aan de wettelijke vereisten voldoet voordat hij gaat besturen. vragen of alles oké is, is geen overtuigen.