Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 08-05-2016 19:24:34
Auto & Vervoer

Bekeuring




me

door  mein33 08 may 2016 om 13:14 
2373 antwoorden / 12 vragen


@tijger1,u vraagt naar de bekende weg ;-))volgens u hoor ik bij de categorie "helemaal niemand" aangezien ik die vraag, met reden, wel degelijk stel.als je als bestuurder met een voertuig rijdt welke alleen wa (+) verzekerd is, wie draait er dan op voor de schade aan dat voertuig, als je een aanrijding krijgt waar je als bestuurder voor aansprakelijk bent. je zal maar een auto van bijv. €10,000 die wa verzekerd is in de kreukels rijden.dit risico loopt je (gedeeltelijk) ook bij een all-risk verzekering maar dan alleen voor de terugval van de no-claim en/of het eigen risico. overigens was ts onderweg met een auto welke helemaal niet verzekerd bleek te zijn en is er geen enkel onderdeel van de schade, ook letselschade niet, verzekerd en dat risico kan (bijna) niemand dragen.




ik vraag helemaal niet naar de bekende weg. ik vraag juist naar uw redenen. als ik als bestuurder van een auto van iemand anders een aanrijding veroorzaak en die auto is slechts wa verzekerd, dan is de schade aan die auto voor rekening van de eigenaar. hij zou die schade alleen op mij kunnen verhalen als hij kan bewijzen dat er opzet in het spel is.

en hoeveel jaar terugval in no-claim zou u dan vergoeden aan de eigenaar van een auto die wa casco verzekerd is? 

in het geval van de ts is het simpel, hoewel de vraag volgens mij nep is. veroorzaakt hij een aanrijding en blijkt de auto niet verzekerd, dan betaalt het waarborgfonds. en dat fonds kan de schade dan eventueel verhalen op de eigenaar, niet op de bestuurder.





 



reageer op dit antwoord