Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 19-05-2016 11:57:39
Vakantie & Reizen

Verkeerde naam op vliegticket

Nee, dat klopt niet.
de juiste naam dient op het ticket vermeld te staan.
zou dit dus maar snel door de betreffende reisorganisatie laten wijzigen om problemen te voorkomen.

de naam van iedere passagier moet exact overeenstemmen met de naam zoals deze in het paspoort wordt vermeld. een verkeerde naam op de bevestiging kan voor aanzienlijke problemen zorgen tijdens de uitvoering van uw reis. in sommige gevallen zelfs tot het weigeren van vervoer door de luchtvaartmaatschappij.
(https://www.schipholtickets.nl/uitleg-vliegtickets/voorwaarden/naamofletterfoutnabevestiging" target="_blank">bron)

als de reisorganisatie weigert zorg dan in ieder geval dat je een schriftelijk bewijs hebt van hun bovenstaande bewering en schrijf ze dat je ze aansprakelijk stelt voor (eventuele) gevolgschade.

meisjesnaam:
wij raden ten zeerste aan het ticket te boeken op uw meisjesnaam. deze staat namelijk altijd in het paspoort vermeldt. indien zowel uw meisjesnaam áls uw getrouwde naam in het paspoort staat, mag u beide namen noemen op het ticket. dit is echter niet verplicht. de term ‘ev’ (echtgenote van) dient nooit op het ticket te staan, omdat dit geen officieel onderdeel van uw naam is.
(http://vliegplein.nl/praktische-informatie/" target="_blank">bron)