Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 24-05-2016 12:14:58
Computers & Telefonie

Behoud emailaccounts bij overstappen naar windows10 met name windows livemail

het maakt niets uit of je windows 10 gaat gebruiken of niet. de accounts worden bij het overstappen meegenomen (behoud van programma's en data).
echter,  microsoft wil af van alles wat live heet, terwijl ze het hiervoor, net als windows 10, heel hard hebben opgedrongen. het bericht ging over outlook.com, dat eind juni gestopt wordt en vervangen wordt door een vernieuwde outlook.com. vanuit windows live mail krijg je dan geen toegang meer tot je outlook.com, hotmail.com, of live.nl account, zodra dat account naar de nieuwe omgeving van outlook.com is overgezet. windows live mail wordt dus niet geschikt gemaakt voor het nieuwe outlook.com, maar blijft voorlopig nog wel bruikbaar voor andere e-mail accounts met één kanttekening: in windows live mail was een voorziening ingebouwd waardoor je met een outlook.com account toegang kreeg tot skydrive, het huidige onedrive, om fotobijlagen op te slaan, ook als die verzonden werden via een niet microsoft account. de foto's werden op die manier niet meegestuurd met het e-mail bericht, maar in plaats daarvan zat er een link in het bericht om de foto's te kunnen ophalen van onedrive. het versturen van foto's als bijlage kan daarom misschien, ook voor andere accounts dan die van microsoft, problemen gaan opleveren na juni 2016.