Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 25-05-2016 14:03:13
Computers & Telefonie

Google foto's uploaden.

Bij hoge kwaliteit op google staat 16 mp als maatstaf (en niet 16mb zoals reflecs vermeldt). de bestandsgroote hangt van twee zaken af: het aantal megapixels (=mp) dat uw camera kan leveren en de mate van compressie waarmee het bestand is opgeslagen.

u kunt fotobestanden geheel zonder compressie opslaan met het tiff of png formaat maar met een 16mp camera zullen die dan te groot worden voor google. datzelfde geldt voor photoshop bestanden. blijft over het jpeg formaat waar een 16mp foto vaak zo rond de 8-12 mb (=megabyte) opslagruimte kost.

u kunt dus een onbeperkt aantal foto's tot 16mp opslaan als jpeg met de hoogste kwaliteit. maakt uw camera beelden met meer dan 16mp, dan worden ze teruggeschaald (=verkleind) bij het uploaden (zoals in de help-functie van google te lezen is: "als de camera foto's maakt met een resolutie hoger dan 16 mp, worden de foto's teruggeschaald tot 16 mp") maar u kunt nog steeds een onbeperkt aantal foto's uploaden.