Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 27-05-2016 15:03:09
Auto & Vervoer

Autoverzekering tegenpartij keert niet uit

@dmetz,

ik sluit mij aan bij de opmerking van @tijger1.

u stopt, staat stil en geeft een voertuig welke voor u van rechts komt voorrrang.
normaliter passeert de voorrang krijgende auto dan de voorzijde van uw auto.
je zou dan verwachten dat de linker voorzijde van uw auto schade kan oplopen als de voorrang krijgende auto de bocht naar links te krap neemt.
hoe is het dan mogelijk dat de linker achterzijde van uw auto schade oploopt bij deze aktie ??

mocht het toch zo zijn dat de auto waaraan voorrang is verleend de linker achterzijde van uw auto heeft aangereden, dan kan deze aanrijding pas hebben plaatsgevonden nadat de voorrangsaktie reeds was afgelopen.
aangezien dit voertuig u toen aan de linkerzijde passeerde heeft de aanrijding niets meer met de voorrangsregel van doen.
u bent dan, na dat de tegenpartij de voorrangsaktie had afgemaakt, door hem/haar aan de linkerachterzijde aangereden terwijl u nog stilstond. voor deze aanrijding is de tegenpartij dus wel degelijk verantwoordelijk en aansprakelijk.
heeft u een rechtsbijstandsverzekering met de module "verkeer" dan moet u het daar zeer zeker ter behandeling inbrengen.
heeft u geen rechtsbijstandsverzekering dan kunt u bv. aankloppen bij het "juridisch loket" voor advies en ondersteuning.