Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 28-05-2016 21:18:59
Vrije tijd & Tuin

Ik moet van de gemeente mijn stacaravan verwijderen. hoe kan ik dit voorkomen.

Hallo adriaan89 , 

volgens de wet zijn een tent, tentwagen, kampeerauto, caravan, stacaravan, en dus ook een pipowagen bouwwerken voor recreatief nachtverblijf. op recreatieparken of campings passen deze over het algemeen binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. bij een woning, (heel andere bestemming), moet dit "bouwwerk" voldoen aan de eisen vergunningsvrij of vergunningsplichtig en passen binnen die (woon) bestemming. dus maximaal oppervlakte, hoogte en soms staan er regels m.b.t. een bepaalde periode van staan, demontabel of mobiel zijn.
daarnaast staan in de apv, de algemene plaatselijke verordening dit soort zaken ook beschreven. lees dit na, het is namelijk heel normaal dat de buren gaan klagen wanneer men dit soort zaken gaat parkeren bij huis.

bron : bouwhelp.nl