Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 11-06-2016 15:27:22
Auto & Vervoer

Verkoop motor

Beste theedoek,

dat u dat aanbod gedaan heeft, is op zich wel heel netjes, maar absoluut niet nodig / verplicht.
het advies over artikel 6.228 bw heeft aan hij, aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, van een jurist gekregen, met als achterliggende gedachte van:
niet geschoten is altijd mis. en hij gokte met die € 250,-- dat u zou toehappen.
nu dit figuur, zoals al geschreven, nogal hebberig is, zou ik (...) nog één mailtje sturen en daarin het volgende schrijven:

"geachte heer ......, gezien het feit dat u mijn eerder gedane onverplichte vergoeding, om u enigszins tegemoet te komen, niet wenst te ontvangen, beschouw ik deze zaak verder als afgedaan.
op het moment dat ik die crossmotor aan u verkocht, verkeerde deze in goede staat, zoals u zelf heeft ondervonden, anders had u die crossmotor niet gekocht. verder zijn er tussen ons geen afspraken gemaakt. ik ben dan ook van mening dat het defect aan u zelf te wijten is, mogelijk door onjuist gebruik in de afgelopen 2 weken.
het door u aangehaalde artikel uit het burgerlijk wetboek is hier niet van toepassing. u heeft de crossmotor horen lopen en goed bevonden.
op advies van mijn advocaat ga ik op alle verdere mails uwerzijds niet verder in. met vriendelijke groet ........."

mocht u toch alle kosten willen betalen, zijn er minimaal 2 die lachen: die koper en....... ik. dat laatste omdat u nergens toe verplicht bent en.... u bang bent voor juridische gevolgen, althans dat blufspelletje wat die koper aan het spelen is. buiten dat alles ligt alle bewijs bij die koper en u hoeft helemaal niets te bewijzen.

succes verder......