Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 11-06-2016 17:27:45
Auto & Vervoer

Verkoop motor

Van dwaling kan alleen gebruik worden gemaakt als het gaat over een gebeurtenis/feit op het moment of iets voorafgaand aan de overeenkomst, niet op een gebeurtenis in de toekomst.
waar je nu bij uitkomt is de conformiteit van de overeenkomst en omdat jullie particulieren zijn ligt de bewijslast geheel bij de koper. mocht de motor op het moment van koop niet rijvaardig zijn, dan had de koper een punt. twee weken later kan er van alles mee zijn gebeurd. omdat u een particulier bent is het ook nog zo dat uw mededelingsplicht zeer beperkt is, omdat u geen kennis van zaken heeft. de koper zal het dus met eigen onderzoek moeten doen.

en het is een crossmotor, dan zal de koper er ook nog wel mee zijn gaan crossen, dat is een motor tot op het bot 'tergen'. hij heeft in mijn ogen helemaal geen zaak.

het is wel goed om de brief/mail te sturen zoals hutch hem opgesteld. zelf zou ik spreken van een 'coulancemaatregel puur uit medelijden'. een coulance die u nu intrekt, want u heeft immers geen medelijden meer.