Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Il
Illias - 27-06-2016 04:29:11
Voeding & Gezondheid

Klacht indienen

Een wortelkanaalbehandeling in een verstandkies? vraag me af of je je nieuwe tandarts wel zo vertrouwen kan..
ontzettend kostbare behandeling  en dat voor een verstandskies  die bij de meeste mensen geen functie heeft. doordat hij vaak niet goed in de tandenboog doorbreekt/ niet helemaal uitgroeit, kan hij dus niet tegen de onder/bovenliggende verstandkiezen komen om te kunnen bijdragen aan het kauwen..

bovendien zorgt deze kies regelmatig voor ontstoken tandvlees  of erger, soms zelfs levensgevaarlijke abcessen. ook zorgt de lastiger met tandenborstel bereikbare plek vaker voor gaatjes in zowel de verstandskies en zijn naastgelegen 2e grote kies (die je wel
gebruikt en dus liever gezond houdt!)

en ook zeker niet onbelangrijk: de kans dat wortelkanaalbehandeling in een verstandskies slaagt is zelfs bij een endodontoloig die dit hele dag door doet niet echt groot. met tot gevolg dat je voordat de kies er alsnog uitmoet, je met beetje pech eerst paar dagen met pijn en een tot halve hamster getransformeerde kop rondloopt. 

meeste tandartsen kiezen dus bij zulke verstandskies problemen voor een stuk goedkopere en vooral belangrijk: definiteve oplossing en wegnemen van het risico op schade aan je goede kiezen en je gezondheid door de nutteloze verstandskies! 

kortom; niet echt prettig
om te horen lijkt me; maar zou je tandarts toch vragen om de keuze voor wortelkanaalbehandeling aan je uit te leggen (want wellicht heeft hij in jouw geval wel goede reden voor deze behandeling anders dan het vullen van zijn eigen portomonnee) om daarna nogmaals te besluiten of deze tandarts (hopelijk) wel te vertrouwen is.