Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gompy2
gompy2 - 16-07-2016 20:28:21
Computers & Telefonie

Wat is een zepto file

@ hl1949,

in tegenstelling tot hetgeen hier weleens beweerd wordt het volgende:


het systeemherstel heeft geen invloed op privé bestanden zoals documenten, afbeeldingen en je mail.
deze blijven onaangetast.
het is dus niet zo dat met systeemherstel documenten of mail teruggehaald kunnen worden, een sprookje, zoals zovelen en die hier ook geregeld herhaald worden, tot vervelens toe.
bestanden die bestaan uit o.a. documenten, hetgeen officefiles zijn, kun je met het simpele systeemherstel dus niet terug halen, die blijven gewoon zoals ze zijn, versleutelt.
daar is echt een totale systeem-backup voor nodig, dus een complete backup van meestal je gehele c schijf, mits je daar alles op geïnstalleerd hebt, al je programma's en belangrijke bestanden, hetgeen zeer aan te bevelen is, maar waar je uiteraard nu niets meer aan hebt.


met 4 muisklikken heb je een complete systeem-backup gemaakt van je c-schijf, je systeemschijf dus, gewoon in windows, zonder andere programma's die je maar in de war kunnen brengen.
ik doe het elke week en zet de image op een externe harde schijf en met een kleine 25 minuten (mijn systeem-backup is bijna 50 gb groot) ben ik weer veilig voor eventuele calamiteiten.
leer het jezelf in windows en je kunt overal terecht, ook al heb je geen externe programma's bij de hand.


echt, het is zó simpel...