Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 27-07-2016 12:22:37
Vrije tijd & Tuin

Is het sparren met een kunststof zwaard legaal in het park?

Als ze inderdaad niet te echt lijken zal he twel mogen, eenzwaard op zich is geen verboden wapen. een zwaard is in die zin anders dan een pistool waarvoor je alleen voor het bezit al een vergunning moet hebben. dat hoeft voor een zwaard niet. de wapenwet zegt dat je niet zonder meer met een echt zwaard de weg op mag, dat moet zorgvuldig zijn ingepakt en niet direkt voor gebruik voorhanden. 
maar plastic zwaarden die niet echt lijken? dan kun je half spelend kind nederland wel bekeuren. tenminste, voorzover ze niet achter de computer zitten tegenwoordig.

een schijngevecht, sparren, etc. met namaakzwaarden is gewoon toegestaan zolang het maar duidelijk is voor de omstanders dat 1) het geen echt gevecht is, want vechten met elkaar is niet toegestaan, en 2) dat het duidelijk is dat er nepzwaarden gebruikt worden die niet scherp zijn of op andere manier gevaarlijk letsel kunnen veroorzaken.

als het toezicht en/of politie je dan nog vraagt te stoppen zal het vrijwel zeker geen bekeuring kunnen opleveren.