Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dobby
dobby - 28-07-2016 02:31:27
Computers & Telefonie

Ontvang geen e-mail van hotmail meer in outlook 2010

Dan ben je (nou ja - het desbtreffende e-mail account) overgezet naar het nieuwe systeem... is ook zo bijvoorbeeld bij mensen die nog windows live mail 2012 gebruiken. in het kort: de servers gebruiken nu deltasync 2.0 (een nieuwere versie van het mail uitwisselings protocol), maar de clients (outlook / wlm / whatever) kunnen dat (nog?) niet aan..  (errorcode 80004005 zie je nog wel eens langsvliegen in de laatste drukke w10 upgrade rush)

dit gaat spelen voor alle {msn,live,outlook,hotmail}.{com,nl,de,co.uk enz..} adressen, microsoft is een tijdje geleden begonnen met het overzetten van alle accounts, en dat zou dit jaar nog afgerond moeten zijn..

gelukkig is er een simpele oplossing: (bijna?) alle e-mail clients spreken wel imap, een andere manier van benaderen, en de servers van microsoft lusten dat ook.

concreet:

maak een nieuw account aan (dat moet je dus doen voor elk live/msn/hotmail/.. account wat begint te weigeren) met de volgende instellingen:

ik neem even als voorbeeld een e-mail address corrie.van.der.velden@msn.nl  zelf dit voorbeeld even aanpassen naar je eigen situatie.

ok - maak een nieuw e-mail account; type imap (dus geen pop3 of hotmail, dat zullen waarschijnlijk de opties zijn)
vul dan de volgende gegevens in: inbound server: imap-mail.outlook.com port 993, ssl connection, plaintext authentication.
username: corrie.van.der.velden@msn.nl (dus het volledige e-mail address), password het bijbehorende password.
outbound server: smtp.live.com, port 587, ssl, same credentials as inbound.

ok, dan nog netjes afwerken / tunen:

de special / system folders op de server gebruiken; deze moeten heten "sent" "drafts" "junk" "deleted" (sommige clients hebben b.v. "deleted items", of "junk mail".. gewoon 1 woord) 

nu kan je (afhankelijk van je client) een folder list ophalen.. misschien staan daar nog "deleted items" folders enzo.. die kan je hiden/onzichtbaar maken).

nu ben je klaar, dit nieuwe account logt in op dezelfde mailbox als je oude niet-werkende account (als je de gegevens goed hebt ingevuld).. indien aanwezig kan je nu ook bij de agenda's en contacts van dat account.

dus even recap:

nieuw imap account
imap-mail.outlook.com:993 ssl cleartext
smtp.live.com:587 ssl cleartext
username full e-mail addr.
system folders: "junk" "deleted" "sent" "drafts" (sans quotes natuurlijk)

en dat is het.

als je er nog niet uitkomt dan kan ik wel even ergens de door jou gebruikte e-mail client vandaan halen, en even letterlijk de schermen stap voor stap voorzeggen (of we spreken even 6 minuten af (als er niet al teveel e-mails op de server staan, anders duurt het wat langer... de eerste keer gaat hij alle mailtjes ophalen) en dan doen we het even op afstand.. (via internet werk ik dan op jouw pc, jij ziet alles wat ik doe en kan me op elk moment wegdrukken, ik zie jouw scherm; ik vul de gegevens in, jij vult je password in, enz..) - maar goed, ik kan me indenken dat je het eng zou vinden om iemand die je niet kent zo op je pc los te laten, dan kan ik ook wel een stap voor stap walkthrough maken..

hoe dan ook - succes, het is een eenmalig iets wat je binnenkort bij alle "gratis microsoft addresses" moet doen.. (outlook.com, hotmail.com, msn.com, live.com, de lokale varianten, en waarschijnlijk nog wel meer die ik zo snel even niet uit mn hoofd kan reproduceren..)

succes!