Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 30-07-2016 09:04:22
Computers & Telefonie

Vodafone thuis

Er zijn 3 moca's geinstalleerd dus daaruit maak ik op dat de installateur het glasvezelsignaal vanuit de meterkast in ieder geval naar 2 van de tv's via bestaande coax kabels laat lopen. (de moca's kunnen zowel als zend- als ontvangst-station dienstdoen)

da's op zich géén slechte opties want de coax kabel ligt er al en daar moet alleen een utp wandcontactdoos bij om het signaal via de moco beschikbaar te maken voor de tv. het is wel gelijk een dure optie, zie de faktuur - die mocas kosten zo'n €70 per stuk bij webshops en ik vind het wel netjes dat de installateur ook gewoon die prijs rekent.

zoals al vaak gezegd: mensen zijn met glasvezel aansluitingen blij gemaakt met een hele bak vol dooie mussen. zoals ik al een keer opmerkte tegen zo'n sympathieke jongeman aan de deur die mij een hogere internetsnelheid aan de belaptopte eettafel beloofde: "hoe dacht jij dat dat supersnelle signaal uit de meterkast bij mijn eettafel komt? wifi toch? en dat wordt ècht niet sneller van zo'n glasvezelaansluiting.". zijn antwoord was een meetje meewarig dat ik het niet snapte...  

ik zou trouwens in het geval van de ts voor powerline kiezen als het electra netwerk in huis tenminste redelijk op orde is. niet echt véél goedkoper maar wel gewoon zelf simpel aan te sluiten en uit te breiden waar nodig.