Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 31-07-2016 12:34:58
Auto & Vervoer

Storing/defect stuurbekrachtiging

@diewillik, het klopt dat de 6 maanden garantie die wordt gegeven vaak een wassen neus is. garantie van een fabriek of verkoper moet ook eigenlijk altijd wat extra's hebben. iets wat vanuit de wet niet wordt gedekt. in dit geval zou het bijv. garantie op de cruise control kunnen zijn, maar het kan ook iets anders zijn, bijv. bekleding van de auto. meer kan ik zo snel niet verzinnen. de juristen van bovag zijn niet gek, de garantie van 6 maanden is niet voor niets 6 maanden, dat komt omdat de wettelijke garantie (conformiteit) toch al de bewijslast bij de consument weghaalt. en bij de verkoper legt het is een soort sigaar uit eigen doos. maar het staat wel fraai, 6 maanden garantie.

wel sta je wat sterker tegenover de verkoper van tweedehands auto's, die heeft meestal maling aan je recht op een conform product en dan moet je al naar de rechter om het voor elkaar te krijgen. in geval van handelsgarantie (dus garantie van de verkoper) zal die minder weigerachtig zijn. (mag je hopen)

o ja, nog een voordeel van de garantie van de bovag is dat je in geval van een geschil met de verkoper naar de geschillencommissie voertuigen kunt, zonder garantie van de bovag is dat niet mogelijk.  dat is een stuk goedkoper dan procederen, maar als je een rechtsbijstandverzekering hebt die dit soort situaties dekt, dan maakt dat eigenlijk ook niet uit.