Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

au
autoverkoper21 - 23-08-2016 19:24:13
Auto & Vervoer

Verkoop: distrubitieriem in plaats van ketting

bedankt voor jullie reactie's.

even voor de duidelijkheid de koper is een advocaat ( heeft een collega een brief laten sturen)
ik ben gewoon een student en dus de auto particulier verkocht.
net zoals 250,00 niet veel geld is maar voor mij wel..
even een stukje uit de brief:

primair: opheffing nadeel
tussen u en client is een koopovereenkomst ex artikel 6:217bw tot stand gekomen. mijn client heeft gedwaald bij de totstandkoming van de overeenkomst ex artikel 6:228 bw. deze dwaling is te wijten aan een onjuiste inlichting die u heeft verstrekt. bij een juiste voorstelling van zaken had client deze overeenkomst namelijk niet, althans niet onder dezelfde voorwaarden gesloten. dit heeft tot gevolgd dat client u verzoekt het door hem geleden nadeel op te heffen ex artikel 6:230 lid 2 bw. client doet hierbij nogmaals het redelijke voorstel dat u 250,- betaalt ter opheffing van zijn nadeel.

subsidiair: vernietiging
indien u geen gehoor geeft aan dit verzoek, vernietigt client hierbij de overeenkomst ex artikel 6:228 bw en stelt hij u aansprakelijk voor alle schade die hij heeft gedaan en nog zal lijden. deze schade bestaat onder andere uit het volledige nadeel dat client heeft geleden +/- 600,- ter vervanging van de distrubitieriem, de buitengerechtelijke incassokosten, rente en alle nog te maken advocaat-en deurwaarderskosten en griffierecht.

tot slot:
indien u niet binnen vijf werkdagen na heden 250 euro overmaakt, zal ik namens client een procedure starten en alle nog te maken kosten op u verhalen.